Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Raphael.

La indingació d'Iker Jiménez en ple directe: «És demencial»

El periodista s'ha mostrat molt crític amb el concert de Raphael al Wizink Center

Raphael en una fotografia
Iker Jiménez ha mostrat la seva preocupació a 'Horizonte'   | Cedida

Un dels grans pros, encara que de vegades contra, de la societat de la informació és que gairebé cap acte que pugui resultar polèmic s'escapa als focus de l'actualitat. Menys encara si el protagonitza un dels artistes més reconeguts de la història musical espanyola com és Raphael.

Un fet que durant el prisma habitual s'hagués catalogat com a positiu, com que el Wizink Center es troba a vessar per l'actuació del cantant, avui dia es converteix en focus de crítiques per les mesures restrictives que afecten tota la població. El malestar que han produït les grades a vessar del centre de celebracions ho ha plasmat el presentador Iker Jiménez en el seu programa 'Informe Covid'

Un acte «demencial»

Així ho catalogava el també presentador de 'Cuarto Milenio'. «Em sembla demencial que això passi en aquest moment. És inaudit i no ho entenc, seria un exemple gràfic de donar-li facilitats al virus. És un exemple que l'ésser humà fa coses inexplicables», assenyala el comunicador.

El recinte de la Comunitat de Madrid va albergar a més de 5.000 persones, cosa que ha impactat a moltes persones malgrat que el públic assistent va complir rigorosament la norma de distanciament social i el fet de portar de mascareta.

La decisió s'assembla encara menys raonable quan la mateixa comunitat de Madrid està subjecta durant aquest Nadal a restriccions de reunió, amb un límit fins a sis persones. Referint-se a aquest fet, la majoria de col·laboradors van donar suport a l'argument el conductor del programa.

«És molt greu dir-li a la gent, en aquestes dates tan sensibles, que no ens reunirem més de sis persones, ja que estem parlant de bombolles i altres, i que permetem dos concerts al voltant de les 5.000 entrades», va apuntar Jiménez.

  • Et pot agradar: Carmen Porter, l'altra meitat de 'Cuarto Milenio' i dona d'Iker Jiménez

La nova soca del virus i la manca d'informació existent

Ho apuntava el ministre de Sanitat, Salvador Illa, afirmant que no hi ha evidències científiques que la nova soca del virus pugui resultar més contagiosa que la patida fins al moment. Es feien ressò d'aquestes paraules els convidats al programa, que ressaltaven la importància de mantenir les mateixes mesures de prevenció que s'han dut a terme fins ara.

«Cal posar-se la mascareta, limitar els contactes, utilitzar gels hidroalcohòlics i evitar aquesta mena d'aglomeracions que avui es critiquen», s'esmenten al·ludint als dos concerts que va celebrar el cantant. L'assumpte ha arribat a tal nivell de politització que Manolo Saucedo, conseller delegat d'Impulsa, l'empresa encarregada de gestionar el recinte d'esdeveniments, assegura que es van complir totes les mesures per vetllar per la seguretat dels ciutadans.

Segons les paraules de l'organitzador es va reduir l'aforament el 30% més del que requereix, es van realitzar proves PCR per als tres-cents treballadors involucrats en la celebració, l'entrada va ser esglaonada a través de cinquanta accessos simultanis i es va produir una ventilació cada dotze minuts que va garantir al màxim la qualitat de l'aire.

El responsable també va apuntar que es van realitzar mesuraments de la qualitat de l'aire, tant fora com dins del recinte. En tots els resultats que es van dur a terme, el resultat va ser completament positiu. En un recinte de 160.000 metres cúbics d'aire es repartien 40 metres cúbics per espectador.Si es realitza una estimació a un saló d'uns 30 metres quadrats, la relació seria de 10 metres cúbics d'aire per persona.

Per tant, en qualsevol saló de mesures estàndard de les nostres llars hi hauria quatre vegades menys quantitat d'aire -suposant a més que el corrent de renovació fora continuació que en el Wizink Center, segons l'entitat organitzadora de l'esdeveniment.