Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Iker Jiménez durant el seu programa amb vestit de color blau fosc i micròfon davant

Iker Jiménez i la misteriosa desaparició en una zona de Catalunya

'Cuarto Mileno' es va fer ressò d'algun dels casos misteriosos que han succeït a la Mussara, al Camp de Tarragona

Cada se succeeixen a Espanya centenars de desaparicions. Algunes acaben amb un bon final. Unes altres, per desgràcia, amb finals més tristos. Finalment, n'hi ha que es queden sense resoldre durant anys i anys. Precisament, un d'aquests casos és el que ha tractat en el seu últim programa de 'Cuarto Milenio' Iker Jiménez.

Es tracta de l'estranya desaparició d'Enrique Martínez fa ja 30 anys. Un cas que encara no s'ha pogut resoldre i que, tot i que al principi podria semblar una desaparició més, algunes declaracions sobre els fets han fet que molts considerin que aquell dia va passar alguna cosa paranormal que va provocar que Enrique no aparegués mai més. Aquest succés té com a escenari Catalunya. Concretament La Mussara, un poble abandonat al Baix Camp

La història no pot començar d'una forma més normal. El 16 d'octubre de 1991, Enrique va sortir amb alguns amics a buscar bolets a una zona al voltant del famós poble abandonat de la Mussara, situat a pocs minuts de Reus i Tarragona. I diem famós perquè aquest poble té la seva pròpia història. I és que, des de fa anys, s'ha parlat de la zona com una porta dimensional i molts han afirmat haver gravat psicofonies i haver vist coses certament estranyes. Es tracta d'un poble deshabitat i gairebé destruït des de l'any 1959.

Així doncs, Enrique i els seus amics es trobaven pels voltants del lloc, en ple dia i realitzant una activitat tan normal com recollir bolets. Cal esmentar que els amics no anaven tots junts, però sí que s'anaven comunicant parlant a crits contínuament, ja que anaven prou junts els uns dels altres.

L'única cosa que sí que van aconseguir trobar en aquest lloc va ser la cistella amb un únic bolet al seu interior. Però d'ell, ni rastre. Després que els amics no aconseguissin trobar-lo de cap manera, van alertar les autoritats i la Guàrdia Civil va iniciar un important dispositiu de recerca per la zona.

Aquesta recerca va durar dies i va tenir l'ajuda de l'exèrcit i gossos especialitzats en la tasca, però mai es va aconseguir trobar l'Enrique ni tampoc amb el seu cos, en el cas que hagués mort. Finalment el cas es va donar per tancat sense haver aconseguit trobar-lo. Això va passar fa 30 anys.

Sobre el cas es van valorar moltes teories, com que l'home fos atacat per un animal salvatge, fins i tot que fos un dels amics qui cometés el crim. Cap d'aquestes coses es van poder confirmar, ja que, com diem, mai no es va trobar el cadàver ni tampoc restes humanes per la zona.

També es va parlar d'una desaparició voluntària, però la seva dona sempre va negar que l'home pogués fer alguna cosa així, a més, el seu vehicle es va quedar en el lloc, al costat de la seva documentació.

Un succés paranormal?

La teoria del misteri va començar a aparèixer quan una de les persones que formaven part del grup d'amics va declarar una estranya història sobre els fets l'endemà de la desaparició, quan els amics participaven en el dispositiu de recerca de l'home. 

A 'Cuarto Milenio' es va explicar així: «Va escoltar el que semblaven ser cascos de cavalls que provenien de l'abandonada església de Sant Salvador. A dins van descobrir que hi havia set figures més o menys fantasmagòriques abillades amb túniques de monjo, que van intentar entaular una conversa amb ell, però en qüestió de segons van desaparèixer».

Una història, sens dubte, peculiar. Cal recordar que de la zona també es diu que és un portal cap a una altra dimensió. Segons aquesta teoria, només trepitjant una pedra hexagonal que existiria a la zona, abandones la nostra realitat per passar a un món paral·lel i desconegut.