Iker Jiménez mirant amunt

Iker Jiménez, a punt de plorar, confessa que no podrà fer-ho

Iker Jiménez no havia previst això que li ha passat en directe

Iker Jiménez acaba d'estrenar la tercera temporada del seu programa Horizonte. És un dels espais de Cuatro que tenen una audiència més fidel. Iker Jiménez s'ha sabut reinventar per adaptar-se als nous temps i a les demandes del públic televisiu, cada cop més fragmentat i exigent.

Així doncs, Iker ha sabut donar-li als espais que ha anat presentant a Cuatro el contingut més adequat a cada moment. El periodista científic es donava a conèixer fa anys a la ràdio amb Milenio 3. Abans, també havia passat per la revista Enigmas.

Des de petit ha estat un aficionat als fenòmens paranormals, ufologia i temes semblants. Milenio 3 es va convertir en Cuarto Milenio, el programa que s'ha emès a Cuatro des del 2005 fins a l'actualitat. Ja és un clàssic de la pantalla petita.

Iker, juntament amb Carmen Porter, la seva dona i també periodista, han aconseguit convertir-se en referents al seu camp. A més de l'ocultisme i els fets paranormals, Iker Jiménez s'ha anat especialitzant també en l'actualitat, però en aquells temes que no es tracten habitualment. Així doncs, no fa programes que segueixen el minut a minut de la informació, sinó que cerca temes més amplis i constants en el temps.

Iker Jiménez posant amb la seva dona Carmen Porter
Iker Jiménez i Carmen Porter són parella dins i fora de la pantalla. | Mediaset

Aquest és l'esperit d'Horizonte, l'espai de divulgació que també presenta la parella i que ha estrenat la tercera temporada. Aquesta setmana, s'ha ocupat de la protecció domiciliària davant dels assalts dels lladres i del patrimoni ocult sota l'aigua que la sequera ha deixat al descobert. Iker sempre intenta tractar els temes amb rigor, donant veu a experts en la matèria i oferint diverses perspectives sobre el tema. Es nota que gaudeix del seu treball, ja que, a més de la gratificació en termes intel·lectuals, li reporta sorpreses agradables.

Iker Jiménez rep el regal més emocionant en directe

Iker Jiménez ha donat a conèixer una anècdota agradable que l'ha emocionat fins al punt d'haver de parar el programa. Per tractar la qüestió dels pobles que estaven sepultats per l'aigua dels pantans i que la sequera ha fet tornar a aparèixer, Iker estava acompanyat de Manuel Pimentel. Va ser ministre de Treball i Afers Socials, a més d'escriptor, editor i investigador. També presenta Arqueomania, el programa sobre arqueologia que s'emet els dimecres a les vuit del vespre a La 2.

Pimentel va donar a Iker un regal de part de Fernando Peinado: una motxilla amb història. Està signada pel prestigiós divulgador Félix Rodríguez de la Fuente i forma part del conegut Club de los linces. Eren uns campaments que s'organitzaven a finals dels anys 70 en què grups de joves passaven part de les vacances aprenent a conèixer i a estimar la vida salvatge.

Iker és un gran col·leccionista i aprecia moltíssim els objectes amb valor històric, documental i sentimental. Per aquest motiu, no va poder evitar explicar l'obsequi a la seva audiència. «Fernando Peinado m'acaba de fer feliç. Potser per a la teva filla…», deia el presentador amb cert to d'ironia. «Firmat per Félix Rodríguez de la Fuente. De Félix i la seva època al Club de los linces. No podré ni fer el programa amb aquesta emoció», explicava visiblement content Iker.

Iker Jiménez i Carmen Porter: una sòlida parella dins i fora de la pantalla

Iker Jiménez i la seva dona fa gairebé trenta anys que estan junts i es van casar el 2003. Vuit anys després, va néixer Alma, la seva filla, que potser reclama la motxilla al seu pare, ja que ella n'era una possible destinatària.

Al llarg de tot aquest temps, el matrimoni ha demostrat compartir la seva passió per la feina. «Realment, hem fet equip», considera Iker, que afirma que «ens complementem perfectament en tots els aspectes de la vida».

▶️ Vídeo del dia