Primer pla d'Iker Jiménez a un acte promocional

Iker Jiménez sembra la por parlant de la seva filla i el virus

Els infants hauran de vigilar perquè les noves variants del virus podrien infectar-los amb diferents graus de gravetat

Aquesta setmana Iker Jiménez ha posat el focus sobre les noves variants del virus en el seu programa 'Horizonte', en què aborda totes les notícies sobre la Covid-19. El presentador de 'Cuarto Milenio', en un intent de conscienciar a l'audiència sobre el fet de no menysprear la variant britànica i la necessitat de prendre mesures més dures per evitar els contagis, ha volgut compartir amb els espectadors l'experiència que ha viscut la seva filla Alma. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La filla d'Iker Jiménez i Carmen Porter, confinada

La tercera onada està sent devastadora, i la nova variant britànica no facilita la situació. És per això que autoritats sanitàries d'algunes comunitats autònomes ja han sol·licitat al govern el tancament dels centres escolars per evitar la proliferació del virus. Tot i això, des de l'executiu segueixen afirmant que les escoles són «entorns segurs» i es neguen a tancar-los.

Al setembre, l'obertura dels centres escolars es va valorar positivament, però amb l'expansió de la variant britànica la cosa ha canviat. Almenys així ho han pogut experimentar Iker Jiménez i Carmen Porter amb la seva filla: «En la seva classe un nen va donar positiu en Covid. Tot el col·legi va haver de fer quarantena i confinar-se, perquè van sortir 15 casos», ha exposat el presentador. 

«S'està veient que la variant es propaga molt més ràpid, perquè fins ara en el col·legi no hi havia hagut incidències», ha assenyalat Iker mentre Carmen ha volgut tranquil·litzar a l'audiència sobre l'estat de salut de la seva filla: «Gràcies a Déu la nostra filla està bé i els contagis no han anat a més, només aquest nen».

Tant els experts convidats a la taula de debat com el mateix Iker Jiménez, han estat contundents amb Fernando Simón i la seva definició de «marginal» en al·lusió a la variant britànica: «Aquesta variant, que es deia que és marginal i que no afectaria, ara les dades estan demostrant tot el contrari. La seva dominància en algunes parts d'Espanya és brutal, i no és una broma, com res del que hem tingut fins al moment».

«Alguns no donen importància a la situació, fins que has d'anar a l'escola a recollir a l'infant amb 15 casos. El que està passant a les escoles és que fa la sensació que hi ha certa foscor amb aquest tema», ha opinat el presentador.

«Què passaria si el virus mutés i comencés a matar infants?»

Des del programa d'Iker Jiménez, 'Horizonte', s'ha volgut anar un pas més enllà i posar l'accent en la gravetat de les variants del virus: «Ens estem enfrontant a una onada invisible, que no veiem, però que sí que s'està desenvolupant. Podria derivar en un increment important i que la baixada no arribi a ser prou ràpida», ha pronosticat Pablo Fuente.


Ara bé, el punt més dramàtic ha arribat amb la intervenció de César Carballo, metge de l'Hospital Ramón i Cajal: «Comencen a aparèixer variants que coneixem i altres que desconeixem, i aquestes em preocupen. Fins ara no ha afectat infants, però a Israel es comencen a veure casos d'infants molt afectats. Començarem a veure a infants contagiats, què passaria si el virus mutés i comencés a matar infants? La mutació podria estar a prop i no ho sabem», ha sentenciat Carballo.