Primer pla d'Iñaki Gabilondo

Iñaki Gabilondo revela com va morir la seva primera dona: tenia 39 anys

Així ha estat la vida del famós periodista espanyol i alguns detalls que saben molt poques persones

Iñaki Gabilondo es jubila i el món del periodisme plora el seu comiat. El d'un flagrant professional del món de la comunicació, testimoni de moltes fites del nostre país i un incansable alliçonador de la veritat.

Encara que les paraules no el trobaran a faltar, ja que el periodista i el seu llegat sempre estarà present a les aules de la universitat i a les graelles dels programes de ràdio.

Iñaki Gabilondo posa fi a la seva trajectòria

Això sí, encara podrem gaudir del seu comiat del món de la comunicació amb l'estrena del programa ¿Qué (diablos) es España?, que es va estrenar el passat 2 de novembre a Movistar+. Un documental en què tracta de respondre amb convidats polèmics a la fórmula que ha separat molts espanyols: el sentiment de nació.

Foto d'Iñaki Gabilondo.
El periodista a l'estrena del nou programa en què podrem gaudir per última vegada del seu talent. | GTRES
 

Tot i això, se sap ben bé poca cosa sobre la vida d'Iñaki Gabilondo. Va néixer a Guipúscoa el 1942, en una època en què el franquisme i la postguerra definien la vida dels nostres avantpassats. José Ignacio Gabilondo Pujol és el primer de nou germans.

Els seus pares eren propietaris d'una carnisseria familiar, però el seu camí i el de molts dels seus germans en va ser un altre de molt diferent. Amb 21 anys va començar la seva carrera a la ràdio per a la Cadena COPE de Sant Sebastià. Es va llicenciar en Filosofia, Lletres i Periodisme per la Universitat de Navarra.

Amb 27 anys es va convertir en director de l'emissora que hem esmentat. Un temps després, es va passar a la companyia amb què el recordem, la Cadena SER. Aquí va anar escalant fins a ser el director dels serveis informatius el 1980.

Foto d'Iñaki Gabilondo.
El presentador és un dels líders més grans d'opinió d'Espanya. | GTRES
 

Una vida que ha donat molt de si

Però en el pla personal la seva vida també té molt per explicar. Es va casar amb Maite Egañe Babace el 1967, amb qui va tenir tres fills, Iñaki, Urko i Ainhoa. No obstant això, el seu món es va enfonsar quan a l'edat de 28 anys a ella li van diagnosticar una malaltia renal.

Com a conseqüència, va estar en coma durant anys. Així, a l'edat de 39 anys, Iñaki enviuda i s'ha d'acomiadar de la seva dona per començar una vida nova sense ella. I no va ser fins molt de temps després quan es va tornar a enamorar, aquesta vegada d'una companya de la Cadena SER.

Parlem de Lola Carretero Herranz, la periodista amb qui es va casar el 1993 i amb qui continua fins avui. Això sí, cal destacar que entre els seus germans ell no ha estat l'únic popular. Ángel Gabilondo, catedràtic, va ser ministre d'Educació per al govern de Zapatero, a més de ser candidat per a la Comunitat de Madrid i defensor del poble.

També la seva neboda, Estíbaliz Gabilondo, és reportera i el seu cosí és el popular forense antropòleg Francisco Etxebarria Gabilondo.

En definitiva, la seva vida ha estat una entrega per continguts de qualitat d'informatius per al poble. La seva posició a favor del poble i lluitar contra la tirania a través del micròfon quedarà per als annals de la història.

Això sí, Iñaki Gabilondo no es desvincularà de la seva feina. En el passat va ser propietari d'altres societats comercials que es dediquen a la comunicació que ja estan dissoltes. Tot i això, ha promès que tornarà al micròfon sempre que li ho permetin, és clar, sense la constància que ha portat fins ara.