Muntatge a la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin en primer pla i somrient

Iñaki Urdangarin aconsegueix l'objectiu: quants diners rebrà de la infanta Cristina

La infanta Cristina pagarà a Iñaki Urdangarin un substanciós sou vitalici

Després d'un llarg camí de negociacions i reunions amb els seus advocats respectius, per fi, ha arribat l'hora de signar l'acord de divorci entre la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin.

Ha passat un any i mig des que la revista 'Lecturas' publiqués les polèmiques imatges d'Iñaki Urdangarin amb la seva nova parella, Ainhoa Armentia, passejant pel passeig marítim de Bidart. Unes fotografies que descobrien no només la nova relació de l'exduc de Palma, sinó també la fi del matrimoni.

La vida de la infanta Cristina feia llavors un gir de 180 graus. I, tot just uns dies després, confirmava la decisió d'«interrompre la relació matrimonial» amb l'home amb qui va compartir 24 anys de la seva vida. I pare dels seus quatre fills: Juan (24), Pablo (22), Miguel (21) i Irene (18).

Quants diners rebrà Iñaki Urdagarin de la infanta Cristina

La Infanta Cristina saludant la gent pujant al cotxe al casament de Pepe Treviño i Paula Fernández
Quants diners rebrà Iñaki Urdagarin de la infanta Cristina | GTRES

El proper mes d'octubre, la infanta Cristina podrà, per fi, girar full i seure al costat d'Iñaki per signar l'acord de divorci a què han arribat.

Un any i mig després de la seva separació, el gener del 2022, Cristina i Iñaki han aconseguit arribar a un acord satisfactori en el repartiment de béns i altres qüestions econòmiques. Com una pensió per a ell (els 25.000 euros que demanava en un primer moment han quedat finalment a 5.000). I una clàusula de confidencialitat que protegeix la infanta Cristina i la resta de la família reial.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Un acord que se signarà davant de notari, a Barcelona, segons ha avançat el biògraf d'Iñaki Urdangarin, Nacho Gay. A més, ha explicat al programa 'Y ahora, Sonsoles', les clàusules que inclou aquest escrit.

Entre elles, com ja hem avançat, el sou que la infanta Cristina pagarà mensualment al seu exmarit: 5.000 euros. Actualment, Iñaki, que viu amb la seva mare a Vitòria, estaria cobrant l'ingrés mínim vital de 463 euros com a subsidi de pres en llibertat. Després de la signatura de l'acord, rebrà una pensió mensual de per vida, a canvi del seu silenci.

La infanta Cristina pagarà les despeses dels seus quatre fills

Imatge de la infanta Cristina amb Miguel i Irene Urdangarin a Ginebra
Quants diners rebrà Iñaki Urdagarin de la infanta Cristina | GTRES

A més, la infanta Cristina es fa càrrec de les despeses dels quatre fills. Actualment cobraria un sou entre els 250.000 i els 300.000 euros anuals per la seva feina a la Fundació Aga Khan i a l'Obra Social La Caixa. Si bé sembla que també podria comptar amb l'ajuda del seu pare, Joan Carles.

L'única propietat que encara conserven, la casa de Bidart on passaven els estius amb els fills, se la repartiran al 50%. Pel que sembla Cristina vol continuar conservant aquesta propietat, ja que manté una relació excel·lent amb la família d'Iñaki Urdangarin.

Muntatge amb fotos de primer pla d'Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia, tots dos somrients
Iñaki Urdagarin rebrà un sou vitalici de la infanta Cristina | España Diario

Finalment, segons han afirmat al programa de Sonsoles Ónega, Ainhoa Armentia, la nova parella d'Iñaki Urdangarin, ha quedat fora de la negociació. És a dir, no hi ha clàusules que la prohibeixin reunir-se amb els fills dels exducs de Palma. Tampoc no canviarien les condicions d'aquest acord en cas que la parella decidís casar-se en el futur.