IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Iñaki Urdangarín aconsegueix una bicicleta estàtica com a regal de Nadal

El jutge ha acceptat la petició del marit de la infanta Cristina per tenir una bicicleta d'ús personal a la presó de Brieva

Iñaki Urdangarín pasará sus primeras navidades en prisión
Imatge d'arxiu d'Iñaki Urdangarín | CatalunyaDiari.cat

Iñaki Urdangarínpodrà gaudir a partir d’aquest Nadal d’una bicicleta estàtica a la presó de Brieva. Si des de l’entrada a aquesta presó de dones d’Àvila els rumors d’un tracte de favor van encendre les flames, ara la polèmica torna a estar servida.

El Jutjat de Vigilància Penitenciaria de Valladolid ha acceptat la petició d’Urdangarín i ha autoritzat que s’introdueixi a la presó una bicicleta estàtica d’ús personal i exclusiu per l’exduc de Palma.

En un principi, la presó es negava rotundament a concedir aquest «regal de Nadal» a Urdangarín per evitar «que s’acusés la direcció del centre penitenciari d’oferir privilegis» al marit de la infanta Cristina.

Una bicicleta estàtica com a «regal de Nadal»

Però es va optar per sol·licitar la bicicleta estàtica al Jutjat al·legant que el reclús la necessitava per ús terapèutic. Es va al·legar que la presó de Brieva no compta amb unes instal·lacions esportives apropiades per a ell, ja que només pot accedir-hi quan no hi ha altres dones preses, que tenen prioritat.

Iñaki Urdangarin en bicicleta.
Iñaki Urdangarín en bicicleta. | Vanitatis

També es va demanar una bicicleta estàtica d’ús privat per Iñaki Urdangarín perquè les que hi ha a presó són massa petites per a ell. Finalment, el jutge ha decidit concedir-li aquest «regal de Nadal».

Favorable per la seva salut física i mental

Segons el seu argumento, podria ser un aspecte positiu durant els mesos de presó d'Urdangarín. Fa mesos que s’ha generat inquietud pel seu estat de salut, principalment a causa de l'aïllament i la solitud: «La solitud en una persona provoca efectes desestructurats, ja que l’home és, en essència, un ésser social».

A més a més, es considera que «la salut física i mental està estretament relacionada amb l’exercici físic i l’esport». Per tant, una bicicleta estàtica seria favorable per la salut del marit de Cristina a presó, on porta empresonat des de juliol.

La infanta Cristina e Iñaki Urdangarin en una imagen de archivo
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Bones notícies per Urdangarín des de presó

Utilitzar la bicicleta l'ajudarà a sobrepassar les llargues ordes completament sol i evitarà que la seva salut mental es vegi afectada. De totes maneres, cal destacar que aquest «regal» que li ha concedit el Jutjat se’l pagarà ell mateix de la seva butxaca, i no pas el centre penitenciari.

A més de la bicicleta estàtica com a «regal de Nadal», Iñaki Urdangarín també ha rebut altres bones notícies. Ja ha conegut que podrà gaudir del seu primer permís entre novembre i desembre del 2019.


Comentaris

envia el comentari