Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Iñaki Urdangarin sortin del Hogar Don Orione

Iñaki Urdangarin plora la pèrdua d'un suport clau en la seva vida

El marit de la infanta Cristina ha patit una gran pèrdua aquesta setmana

Iñaki Urdangarin sortin del Hogar Don Orione
Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu. | GTRES

Sens dubte, aquest no està sent el millor any per a Iñaki Urdangarín. Després de no poder veure la seva família en tot el que va d'any a causa de les restriccions interposades a la presó pel coronavirus, el cunyat del rei Felip ha hagut de fer front a una altra dura notícia. L'exseleccionador nacional d'handbol i expresident de la federació Joan de Dios Román, ha mort als 77 anys a l'hospital madrileny de La Paz, a causa d'un vessament cerebral que va patir dijous passat. Cal destacar que estat de salut de Román era d'allò més delicat, ja que el 2019 anunciava que patia càncer de pulmó i una fractura de maluc va fer que finament hagués de passar el final dels seus dies en una cadira de rodes.

Malgrat tot, Román no perdia l'esperança, amb la seva dona Elvira, de donar-li la volta a aquesta situació. És més, l'ex entrenador d'handbol assegurava que quan no podia dormir es posava a llegir llibres a altes hores de la matinada per mantenir-se actiu. Treballador i constant com pocs, Joan de Dios Román va suposar un abans i un després en el món de l'handbol. Primer va ser entrenador en les files de l'Atlètic de Madrid i finalment a la selecció nacional, cosa que li va permetre guanyar dues medalles de bronze olímpiques: la d'Atlanta (1998) i la de Sydney (2000).

Malgrat aquests premis, Joan de Dios Román va arribar al seu objectiu el 2013, quan des de la presidència de la federació va poder veure com Espanya es proclamava campiona del món d'handbol. Ell mateix assegurava el 2018 durant un homenatge multitudinari a la seva persona que «la Federació Espanyola em va obrir a un món de responsabilitats nou, per al qual no estava preparat». Malgrat la seva professionalitat, Joan de Dios Román mai ha volgut aferrar-se a cap càrrec, per això, quan aconseguia el seu objectiu, se n'anava deixant així intacte el seu prestigi. Admirat per molts, no hi ha persona al món de l'esport que no sigui conscient tot el que ha fet per l'esport espanyol, especialment per l'handbol.

La magnífica relació entre Iñaki Urdangarín i Joan de Dios Román

Sens dubte, una de les persones que més ha sentit la mort de l'entrenador d'handbol ha estat Iñaki Urdangarín, ja que al costat d'ell va aconseguir els seus grans èxits esportius però també personals, com el fet d'haver conegut la infanta Cristina.

Joan de Déu en una roda de premsa
Juan de Dios Román era molt amic d'Iñaki Urdangarín i el defensava a 'capa i espasa' | Efe

Cal recordar que Urdangarín i la germana del rei Felip es van conèixer en els Jocs d'Atlanta i un cop casat amb ella va ser l'abanderat espanyol en la cerimònia de clausura d'aquests jocs celebrats a Sydney. Tant Román com la seva dona, van ser convidats al casament de la infanta Cristina i d'Iñaki Urdangarín, celebrat el 1997, a la catedral de Barcelona.

Han estat diverses les ocasions en què l'entrenador ha donat la cara per la cunyat del rei Felip, davant de tots aquells que asseguraven que únicament comptava amb ell per ser qui era. Visiblement cabrejat, el va defensar en diverses ocasions deixant clar que a més de ser amics, Urdangarín també li semblava un molt bon jugador. «Jo no convoco a Iñaki perquè sigui el duc de Palma sinó per la seva indiscutible qualitat i entrega absoluta a la selecció. A part d'això, Urdangarín és una joia que no s'ha de dilapidar. Crea un ambient molt positiu; el públic omple les pistes i també augmenten les audiències en televisió», assegurava en una entrevista.