Foto d'Iñaki Urdangarin pel carrer.

Iñaki Urdangarin preocupa els seus fills després de saber-se la notícia dels diners

Iñaki Urdangarin reclama la part que creu que li correspon per dret

Iñaki Urdangarin torna a ser notícia i en aquest cas per un nou enfrontament amb qui va ser la seva parella durant 24 anys. El motiu és una important quantitat de diners que l'Audiència Provincial de Balears ha acordat que han de recuperar per haver aportat de més. Resulta que durant la celebració del judici pel cas Nóos els exducs de Palma van haver de pagar una quantitat a l'Executiu autonòmic de les Illes Balears en concepte de 'responsabilitat civil'.

Cristina de Borbó i Urdangarin van abonar més de 600.000 euros en concepte de responsabilitat civil en ser condemnats. El lletrat de l'Administració de Justícia del màxim òrgan judicial de la comunitat autònoma ha dictat una diligència. S'ordena al Govern balear la devolució de 201.000 euros a reparir entre els dos membres de l'exparella.

Urdangarin no està d'acord amb el repartiment

Els diners s'han de repartir entre Urdangarin i Cristina de Borbó. La infanta ja ha reclamat la seva part proporcional, 68 479,97 euros. Els seus representants legals van registrar aquest dilluns un escrit en què sol·licita la devolució dels diners al compte bancari, on la xifra d'Iñaki Urdangarin arriba a 132.695,03 euros.

Urdangarín ha manifestat no estar conforme amb aquest repartiment, ja que considera que a Cristina de Borbó no li correspon res per haver estat declarada culpable només a títol lucratiu. Per ratificar la seva postura, l'advocat d'Urdangarin hauria presentat un escrit a l'Audiència de Palma sol·licitant els 201.000 euros per a ell, circumstància amb què la filla de Joan Carles no estaria d'acord.

El cas Nóos jutjava diversos delictes de corrupció per la convocatòria de fòrums de turisme organitzats a les Balears. Estaven organitzats pel llavors duc de Palma i oel seu soci Diego Torres a instàncies del president del Govern d'aleshores, Jaume Matas. El cas va esclatar amb altres escàndols per a la família reial, com l'amistat de Joan Carles amb Corinna Larsen, que també es troba en conflicte judicial.

Imatge d'Iñaki Urdangarin sortint del judici pel cas Nóos
Iñaki Urdangarin sortint del judici pel cas Nóos | CatalunyaDiari

Tots tres van ser condemnats a penes de presó mentre que la infanta Cristina, que també va haver de seure a la banqueta dels acusats, va ser considerada responsable a títol lucratiu.

Contràriament, la representació d'Urdangarin entén que aquesta i altres quantitats s'han de tornar al seu defensat perquè ell és el principal perjudicat per l'error. Els seus advocats asseguren que la majoria d'aquests diners abonats s'han de repartir entre els tres principals acusats: Jaume Matas, Diego Torres i ell mateix. Deixa fora del repartiment tant la infanta com la dona de Diego Torres.

Els seus fills eviten pronunciar-se sobre els diners

Pablo Urdangarin, segon fill de la infanta i d'Iñaki, ha rebut diverses prefintes sobre les últimes informacions respecte als diners que el govern balear ha de tornar als seus pares. El jove, sempre discret, s'ha estimat més no pronunciar-se sobre la disputa originada entre els seus pares, un enfrontament pels 68.000 euros que se li tornaran a la Infanta Cristina i que Iñaki reclama per a ell.

Muntatge de Iñaki Urdangarin i el seu fill Pablo
Pablo Urdangarin predereix no opinar sobre els diners que reclama el seu pare | Catalunya Diari

El fill de la infanta sembla recuperat de la lesió que va patir fa unes quantes setmanes. Va ser durant un partit d'handbol on va patir una aparatosa caiguda que el va obligar a portar crosses durant uns quants dies. Pablo va abandonar la pista recolzat a les espatlles dels seus companys fins que el van portar amb els serveis mèdics, que li van immobilitzar el turmell.

Nou enfrontament entre Iñaki i Cristina

Iñaki Urdangarin i la Infanta Cristina semblen no posar-se d'acord amb aquest assumpte. Sorgeix així un motiu important de disputa entre l'exparella. La relació es va fracturar quan l'exjugador d'handbol va ser fotografiat amb una companya del despatx d'advocats on treballava, la vitoriana Ainhoa Armentia.

Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin passejant
Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó abans de la separació | GTRES

Aquests diners representen un nou sotrac enmig del procés de divorci entre els exducs de Palma. Previsiblement l'ajornaran fins que la seva filla menor, Irene, faci els 18 anys. La distància entre tots dos cada vegada és més gran i aquesta circumstància sembla que farà la bretxa encara més gran.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp