Imagen de Iñaki Urdangarin en un permiso penitenciario reciente

Deneguen el tercer grau a Iñaki Urdangarin

El marit de la infanta Cristina ha rebut una mala notícia d'Institucions Penitenciàries

No és un bon dia per a qui fora duc de Palma i membre de la Família Reial espanyola, Iñaki Urdangarin. Institucions Penitenciàries ha decidit rebutjar  la seva petició de tercer grau, que hagués permès que el marit de la infanta Cristina hagués de tornar a la presó només per dormir de dilluns a dijous. Tot i que la decisió encara ha de ser ratificada pel jutge de vigilància penitenciària, sembla que Urdangarín haurà d'esperar per ser classificat en tercer grau, és a dir, en semillibertat.

La decisió ha caigut com un gerro d'aigua freda sobre la família d'Urdangarin i especialment sobre la seva dona, la infanta Cristina, que vol deixar enrere el calvari viscut durant tota la instrucció, el judici i la posterior condemna del cas Nóos. Un nou cop per a la infanta Cristina després d'anys de molts problemes per a la segona filla de Joan CarlesIi Sofia de Grècia.

Un segon grau flexibilitzat per Urdangarin

Però no tot són males notícies per Iñaki Urdangarin. Encara Institucions Penitenciàries ha rebutjat la petició del seu tercer grau, sí que ha admès una flexibilització del segon grau: podrà sortir un cap de setmana al mes de la presó de Brieva, a Àvila. A més, podrà continuar sortint entre setmana per exercir el seu permís de voluntariat al centre Llar Don Orione de Pozuelo, al qual acudeix tres dies de dilluns a divendres.

A més, Urdangarin també podrà gaudir dels 36 dies de permís ordinari a l'any que tenen tots els reclusos, tot i que cal destacar que, segons el reglament penitenciari, un tercer grau li permetria disposar de 48 dies de permís.

Dies de permís a Vitòria

Abans que s'iniciés la pandèmia, Iñaki Urdangarin ja havia gaudit d'alguns dies de permís. Al febrer, es va poder veure a Vitòria, on es va reunir amb la seva dona i fills per visitar també a la seva família. Fa poques setmanes, la infanta Cristina va haver de celebrar sola el seu 55è aniversari. Podria ser l'últim sense Iñaki  si, a principis de 2021, en la pròxima classificació, se li atorga l'anhelat tercer grau.