YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Iñaki Urdangarin rep una de les millors notícies possibles abans de Cap d'Any

La infanta Cristina podrà veure el seu marit un cop al mes

Iñaki Urdangarin sortin del Hogar Don Orione
Iñaki Urdangarin podrà sortir cada dia de presó per anar a treballar | GTRES

Després que a Iñaki Urdangarin se li denegués el tercer grau i l’aplicació de l’article 100.2 en diverses ocasions, l’última el passat 23 de setembre, el marit de la infanta Cristina per fi gaudirà d’un permís de semillibertat.

D’aquesta manera, Urdangarin podrà sortir cada dia de presó per anar a treballar o a complir serveis, però el canvi més gran és que podrà dormir un cap de setmana al mes a casa seva amb la seva família.

El marit de la infanta Cristina podrà dormir a casa un cap de setmana al mes

Iñaki Urdangarin cada cop està més a prop de l’anhelat tercer grau. L’article 100.2 s’aplica als interns classificats en segon grau, i es considera un pas previ a obtenir la semillibertat completa. Tot i això, el marit de la infanta Cristina amplia els seus horaris a l’exterior. Des del passat setembre de 2019 només podia sortir tres dies a la setmana per treballar, però ara aquesta condició s’aplica a cada dia laboral de la setmana.

Segons informe Institucions Penitenciàries, Iñaki Urdangarin treballarà al centre social Don Orione, situat a Pozuelo d’Alarcón de Madrid. A més, cada nit haurà de dormir al Centre d’Inserció social d’Alcalá d’Henares, caps de setmana inclosos. L’única excepció serà durant un cap de setmana al mes en el qual podrà dormir a casa seva.

Urdangarin podria fer un programa de reinserció de delictes econòmics

De la mateixa manera, Institucions Penitenciàries també ha avançat que Urdangarin podria participar en el Programa de Delictes Econòmics (PIDECO), el qual consisteix en una reeducació dels presos de 32 sessions. La seva durada és d’uns onze mesos i l’objectiu és treballar l’autoestima dels presos, les seves habilitats socials, l’empatia o altres factors del comportament.

Segons informa la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, la qual va crear aquest programa fa més de dos anys, aquesta reeducació termina amb una trobada entre els presos i les seves víctimes –sigui directes o indirectes-, on s’espera que els delinqüents assumeixin les seves culpes, demanin perdó i busquin la manera de reinsertar-se a la societat com a millors persones. El programa és totalment voluntari pels presos, però seria l’oportunitat perfecta per Urdangarin si vol aconseguir l’esperat tercer grau. En cas de negar-se, però, continuaria a Breva amb el segon grau al qual està actualment sotmès.


Comentaris

envia el comentari