La Reina Letícia llueix impressionant als 49 anys

Inés, la dona discreta que posa la reina Letícia entre les cordes

El rei Joan Carles podria tornar a Espanya molt aviat

Tot i la ferma oposició del rei Felip, el seu pare podria estar cada vegada més a prop de tornar a Espanya.

Pel que sembla, el marit de la reina Letícia ha posat certes condicions a l'emèrit. Primer, cal resoldre la investigació sobre el seu patrimoni.

I, a més, també cal solucionar el problema de la demanda que la seva examant, Corinna Larsen, va presentar contra ell. Resoldre aquests dos temes és indispensable.

No obstant això, pot ser que darrere del retorn de Joan Carles hi hagi una dona. Parlem d'Inés Muiños, amiga íntima de l'excap de l'Estat i esposa de Josep Cusí, també molt amic del monarca, a qui tracta com un germà.

Joan Carles de Borbó i Josep Cusí
Joan Carles de Borbó i Josep Cusí són molt amics | Cedida

Cusí és com un germà per a l'emèrit, i potser el millor amic que té. Lamentablement, però, pateix una malaltia molt greu.

El tirador i armador té una salut molt fràgil, i d'aquí a poques setmanes farà 88 anys, de manera que Joan Carles, que sempre li ha sigut fidel, sembla que té intenció d'anar a veure'l i estar amb ell.

Motiu pel qual també hauria pressionat molt el seu fill, que d'entrada rebutjava que tornés a Espanya.

Aquests últims dies, l'emèrit ha estat en contacte constant amb el seu gran amic. I, finalment, tot a punta que al rei Felip no li ha quedat altra opció que cedir i donar llum verda al retorn del seu pare.

Joan Carles
Joan Carles fa setmanes que insisteix que vol tornar a Espanya | GTRES

L'emèrit l'únic que vol és estar amb Cusí i fer costat a Inés Muiños.

Josep Cusí, nascut a Barcelona el 1934, sempre ha tingut una relació molt estreta amb Joan Carles. I és que són amics des de la joventut.

A més, tenen una cosa en comú: la passió pel mar. I Cusí fins i tot va ser armador i tripulant del Bribón II, un dels vaixells del rei Joan Carles.

Josep Cusí, Joan Carles de Borbó i Inés Muiños caminant pel carrer
Josep Cusí, Joan Carles de Borbó i Inés Muiños caminant pel carrer | LND

De fet, va ser el català qui posteriorment li va regalar el iot Bribón XVI. «El 2015, el senyor Cusí i altres associats van presentar a Joan Carles un iot clàssic portat des de Finlàndia, el Bribón XVI, que permet que el monarca navegui mentre està assegut».

El rei emèrit podria tornar d'aquí a molt poc

«La mobilitat del rei es va veure afectada per una sèrie d'operacions de reemplaçament de maluc després de la caiguda que va patir durant un viatge de caça d'elefants a Botswana el 2012».

A més, Cusí també l'ha acompanyat en caceres i viatges privats i en situacions més complicades, com les vegades que l'han hagut d'operar o quan ha tingut altres problemes de salut.

És important recalcar que «una de les poques vegades que el seu nom va aparèixer a la premsa va ser quan suposadament va donar un cop a un periodista espanyol en un club nàutic a Itàlia, el 1984».

I va ser perquè el reporter havia informat que «el iot Bribón IV s'havia venut per 275.000 dòlars».

De moment, sembla que el retorn del rei emèrit és imminent i que té moltes ganes de tornar a trepitjar Espanya després de tant de temps fora.

El rei Felip i la reina Letícia en un acte públic
El rei Felip i la reina Letícia en un acte públic | GTRES

No va poder tornar per Nadal ni tampoc pel seu aniversari (acaba de fer 84 anys). No obstant això, tot i que ha estat aïllat a Abu Dhabi, ha pogut gaudir de les visites esporàdiques de les seves filles, les infantes Elena i Cristina.

Si finalment tornés a Espanya, Joan Carles mantindria les distàncies amb La Zarzuela. Pel que sembla, hauria optat per allotjar-se en unes dependències reials a La Granja de San Ildefonso, a Segòvia, a poc més d'una hora de Madrid.

«Un palau de patrimoni a La Granja, on va néixer el seu pare. A propet de casa, de Madrid, i en una zona tranquil·la i segura, perquè hi ha el palau».

I, tot i que el retorn potser no és immediat, sí que es podria produir «abans de l'estiu». La residència on s'allotjaria l'emèrit és prou «reial i discreta, perquè Joan Carles pugui sentir-se reconegut i a gust».

Lamentablement, des de la Moncloa han frustrat una possible reunió entre el rei Felip i el seu pare, ja que el president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha avançat.

Pel que sembla, Sánchez va contactar amb el príncep hereu dels Emirats Àrabs per a forçar que fos ell qui assistís a l'Expo de Dubai com a representant del país en lloc del rei Felip.