Primer pla de la reina Sofia mig somrient

La inesperada decisió que ha pres la reina Sofia per la guerra d'Ucraïna

La reina Sofia torna a treure el seu costat més solidari

La reina Sofia ha tornat a mostrar el seu costat més solidari. La mare de Felip va aportar un generós donatiu per atendre l'emergència humanitària que pateix el poble ucraïnès arran de la guerra amb Rússia. Els diners facilitats ascendeixen a 30.000 euros.

La Federació Espanyola de Bancs d'Aliments va informar en un comunicat de l'ajut econòmic de l'emèrita. La quantitat proporcionada anirà destinada als refugiats més vulnerables, perquè no els falti aliments en aquests moments tan delicats.

D'aquesta manera, la reina Sofia se suma a la campanya que ha engegat la Federació de Bancs d'Aliments i els seus 54 bancs associats. Porta el nom de 'Tots per Ucraïna' i la recaptació anirà a parar a la Federació Europea. En aquesta entitat hi ha representats 29 països del continent.

Això facilitarà encara més el repartiment de l'ajuda a la zona de conflicte, però també entre els territoris més propers a Ucraïna. Ells són els que estan concentrant en aquests instants la majoria de refugiats que decideixen fugir del conflicte.

Al principi, la mare de Felip s'ha compromès a continuar aportant més diners a aquest fons solidari. I és que el seu objectiu és continuar col·laborant amb els refugiats ucraïnesos que arribin a Espanya per mitjà dels diferents Bancs d'Aliments del país. Així, està molt pendent perquè no els faltin productes bàsics.

Pla general de la reina Sofia
La reina Sofia sempre ha estat molt solidària | GTRES

Des de la mateixa organització asseguren que l'emèrita sempre ha estat molt atenta a les persones més vulnerables i desafavorides. Per això mantindrà convenis de col·laboració amb ells des del 2012 a través de la fundació que porta el seu nom. Amb les seves aportacions, ha aconseguit millorar la qualitat de vida de moltes famílies i atendre les necessitats d'aquestes organitzacions.

És habitual que la reina Sofia visiti els seus magatzems, ja que forma part del compromís amb els Bancs d'Aliments. Durant les seves trobades amb els responsables d'aquestes entitats tracta d'informar-se sobre les possibles opcions d'ajuda.

És conscient de la delicada situació per la qual estan travessant moltes persones, sobretot des que esclatés la pandèmia. En aquest temps, el nombre de beneficiaris que han atès va pujar un 50%. Per això, procuren fer tot el possible per donar un cop de mà a tothom malgrat que la demanda s'ha disparat.

Fa uns mesos, la dona de Joan Carles va prendre una decisió molt semblant amb els afectats pel volcà de La Palma. Durant un dels recorreguts pels diferents Bancs d'Aliments d'Espanya va anunciar un donatiu similar per al poble canari.

Va comunicar que faria una aportació extraordinària de 30.000 euros que anirien destinats per a la compra d'aliments infantils. Els beneficiaris serien els veïns de La Palma, però també els de les zones del sud-oest peninsular que es van veure perjudicats per unes inundacions.

La reina Sofia s'interessa per l'estat dels més desafavorits

La reina Sofia fa gairebé un parell d'anys que gira pels diferents bancs d'aliments d'Espanya. Va començar aquest 'tour' una vegada es va donar per acabat l'estat d'alarma. Sí, perquè volia conèixer de primera mà com estava vivint la població les conseqüències de la pandèmia.

Des de fa molt de temps s'està implicant en propostes solidàries, tant com a membre de la Família Reial com a presidenta executiva de la fundació que porta el seu nom. A la seva agenda institucional cada vegada apareixen menys actes, però sempre reserva un lloc per atendre els més vulnerables.

Primer pla de la reina Sofia en un acte públic
La reina Sofia dona 30.000 euros als bancs d'aliments | GTRES

Per això se la pot veure tant en un banc d'aliments com recollint escombraries a una platja o col·laborant amb entitats de discapacitats. Tracta de gestionar-ho tot per mitjà de la seva fundació, que es va crear a finals dels anys 80 amb diners que va aportar ella personalment.

L'activitat que duu a terme Sofia no sol aparèixer a l'agenda oficial, puix que la consideren de l'àmbit personal. En qualsevol cas, ningú no pot retreure-li que no presti el seu granet de sorra.