Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de la infanta Cristina amb posat seriós

La infanta Cristina s'enfronta al seu pare per a evitar més problemes

El senyor Juan Carlos i Iñaki Urdangarin van estar a punt de trobar-se

La primera visita del rei Joan Carles a Espanya després de dos anys a Abu Dhabi s'ha convertit en tot un esdeveniment. I és que l'emèrit es va poder reunir en privat amb la família i també amb diversos dels seus nets, entre els quals hi ha la infanta Sofia.

«Ha tingut lloc un esmorzar familiar al qual han acudit els Reis, la infanta Sofia, els reis Joan Carles i Sofia, així com la infanta Elena i els seus fills, i la infanta Margarita i Carlos Zurita», citava el comunicat emès per la Casa Reial.

Fotografia de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin.
Cristina de Borón i Iñaki Urdangarin a Barcelona mirant el partit del seu fill a les grades | GTRES

Tanmateix, també va estar a punt de produir-se una trobada molt desagradable entre el monarca i el seu exgendre, Iñaki Urdangarin.

Un fet que, segons relata Pilar Eyre al seu bloc de Lecturas, es va poder evitar a l'últim minut. I és que Joan Carles prenia la decisió de desplaçar-se fins a Pontevedra per veure jugar el seu net, Pablo Urdangarin.

«A la Zarzuela es van preocupar molt», apunta Eyre. «I si Urdangarin també té la idea de visitar el seu fill? Cal evitar aquesta trobada perquè l'emèrit està en un pla que capaç seria capaç de dir-li quatre coses ben dites».

Imatge del rei emèrit Joan Carles I al club nàutic de Sanxenxo
Joan Carles I ha tornat a Espanya després de dos anys d'absència | GTRES

I és que el pare de la infanta Cristina encara no perdona a l'exduc de Palma que hagi enganyat la seva filla amb una altra dona. De fet, diuen que després d'assabentar-se i veure les imatges d'Iñaki al costat de la seva nova parella, la seva reacció no es va fer esperar: «Però quin fill de puta!», hauria exclamat.

A més, hauria remarcat que expressament que no en vol saber res més. «A aquest ni un duro, d'aquest home no me'n parleu més», hauria confessat al seu cercle més íntim.

La trobada entre el rei Joan Carles i Iñaki Urdangarin que va poder acabar en desastre

Finalment, i per sort, la jornada transcendia amb total normalitat i l'emèrit podia veure jugar el seu net. Un partit fugaç en el qual van tenir l'oportunitat de parlar durant uns minuts, ja que el jove havia de tornar ràpidament amb la resta de l'equip per tornar a cap a Barcelona. Sembla que durant els cinc dies que l'emèrit ha passat a Espanya, les seves decisions no han agradat a tothom.

Muntatge de Iñaki Urdangarin i el seu fill Pablo
Iñaki Urdangarin s'ha centrat en els seus fills després de la separació | Catalunya Diari

A més, «s'ha hagut de conformar amb la companyia dels seus companys de regates, ja que la resta dels seus amics semblen haver-li girat l'esquena». «La impressió que ens ha deixat aquests dies que ha estat entre nosaltres ha estat aquesta: un home gran, amb molts problemes de mobilitat, amb la cara desencaixada pel dolor i ulls tristos, donant cops de banda no només físics, sinó de comportament i actuacions», observa Pilar Eyre.

Segons la periodista, al rei Felip no li quedava cap altra opció que acceptar la tornada del seu pare, «tot i que va intentar fer-ho de manera que la institució sortís poc perjudicada».

La infanta Cristina en un partit d'handbol del seu fill
La infanta Cristina veient jugar el seu fill Pablo | Catalunya Diari

«Aquestes hores que han passat junts a la Zarzuela, la indiferència gèlida de Letícia i la incomoditat de Felip, segur que a l'emèrit li han importat poc», afirma. Malgrat tot, cal recordar que Joan Carles fa temps que manifestava «la seva voluntat d'establir el seu lloc de residència de forma permanent i estable a Abu Dhabi per raons personals».

A més de «la seva decisió d'organitzar la seva vida personal i el seu lloc de residència en àmbits de caràcter privat, tant en les visites com si en el futur tornés a residir a Espanya, per continuar gaudint de tota la privadesa possible».

Tot i això, sembla que des de la Moncloa encara no han vist aquesta intenció de «tenir un comportament més discret, malgrat que es remarcava precisament això: la seva promesa de privadesa».

I és que el rei emèrit, segons fonts governamentals, «ha fet tota la vida el que ha volgut». Tot i que esperen que en algun moment reaccioni, malgrat tenir «la impressió que ho ha fet tot bé».