Las infantas Elena y Cristina en un entierro

Les infantes Elena i Cristina, destrossades: «Ha mort»

La vida de la Família Reial ha tornat a fer un gir i, en aquesta ocasió, ha tocat de prop les infantes Cristina i Elena

Aquest dimecres, 6 d'octubre, se celebrarà la missa en honor a la mare de Carlos García Revenga, antic secretari de les infantes. Elena i Cristina estan molt afectades per aquesta pèrdua i el focus mediàtic s'ha centrat en la seva assistència a l'enterrament. 

La Família Reial està passant per una de les pitjors èpoques de la seva vida. Alguns dels membres estan embolicats en polèmiques constants que posen en dubte la continuïtat i estabilitat de la monarquia.

Els escàndols més recents fan que, a poc a poc, perdin el favor de la societat. A més, els mitjans de comunicació han trencat el silenci pactat entre ells i divulguen tota mena d'informació sense censura.

Amb trames i actes poc ètics, les seves vides també estan envoltades de males notícies. Fa unes setmanes, va morir la mare de Carlos García Revenga, antic secretari de les infantes, amb qui compartien una gran amistat.

La relació entre ells és molt ferma i aquesta pèrdua ha suposat un cop dur per Elena i Cristina.

Les infantes Elena i Cristina, en el punt de mira

La vida de Carlos García Revenga ha estat molt lligada a la Corona des de fa molts anys. De fet, va ser el mestre d'Elena al col·legi  Santa María del Camino i, anys després, de la seva germana quan va estudiar magisteri.

Des d'aleshores, la relació que els ha unit és molt forta. Fins i tot, Carlos va ser testimoni al casament de les dues i, al seu torn, elles són les padrines de les filles del secretari. 

La seva vinculació amb la Família Reial va ser tal que els ducs de Palma el van nomenar administrador d'una de les seves empreses.

Aquest moviment empresarial va provocar que, després de l'esclat del Cas Nóos, fos imputat amb Urdangarín i Cristina. Així i tot, el jutge Castro va determinar que no hi havia indicis de delicte en la seva participació i el va exculpar dels càrrecs.

Després de la coronació del rei Felip VI, les normes de Sarsuela van canviar i van portar unes mesures que no van agradar a les infantes. Els van retirar la seva assignació mensual i els bons per assistir als actes oficials, ja que no formaven part de la família reial actual.

Aquest fet va provocar que Revenga fos acomiadat i les dues perdessin els seus serveis, però no la seva amistat. El van fer fora sense contemplacions i sense una indemnització per tots els seus anys al servei de la monarquia.

Després d'aquest desafortunat final, va interposar una demanda contra la Casa Reial per acomiadament improcedent, però no va obtenir el favor del tribunal. Amb 50 anys, es va trobar en una situació molt complicada i va perdre molts dels contactes que havia forjat durant tant de temps.

Va estar anys buscant una feina feta a mida, però sense cap resultat que s'ajustés a les seves demandes. Finalment, va decidir donar-se per vençut i bolcar-se plenament en les cures de la seva mare, que tenia un estat de salut molt delicat.

Després de molts anys fent-se càrrec d'ella, va morir fa unes setmanes deixant un gran buit a la seva vida. Fonts pròximes asseguren que tant Cristina com Elena li van fer costat durant aquests moments tan difícils.

L'enterrament tindrà lloc aquesta setmana i els mitjans qüestionen molt la presència de les infantes. Segurament hi aniran, però ho faran com és habitual a la Família Reial. Intentaran passar desapercebudes per no eclipsar l'esdeveniment i evitar ser abordades per la premsa que tant rebutgen.

Dimecres se sabrà si acudiran a la cita per donar suport i fer costat al seu amic o, per contra, preferiran mantenir-se allunyades dels focus.