La infanta Elena decideix anar-se'n també de Madrid

La germana del rei Felip VI segueix els passos del seu pare

La infanta Elena
La infanta Elena decideix abandonar Madrid després de conèixer la notícia de l'exili del seu pare | EFE

La infanta Elena, la germana gran del rei Felip VI, ha decidit marxar de Madrid per allunyar-se de les polèmiques després de la notícia de l'exili del seu pare. La infanta sempre ha estat el principal suport de Joan Carles I, i sembla que és la que més està patint les conseqüències de les decisions del seu pare. És per aquest motiu que ha volgut allunyar-se de tot i gaudir d'uns dies a les Balears. 

Mallorca, el lloc de desconnexió de la Família Reial

Segons s'ha pogut saber, la infanta es troba a hores d'ara gaudint d'uns dies de descans al Palau de Miravent de Mallorca amb la seva mare i la seva tia, la princesa Irene. Elles han estat les primeres a arribar a Palma, però durant els propers dies s'espera que també s'hi desplacin Felip i Letícia al costat de les seves filles, Elionor i Sofia

L'emissiva del seu exili

Joan Carles I, el rei emèrit, ha anunciat el seu exili a través d'una carta dirigida al seu fill Felip VI. «Amb el mateix afany de servei a Espanya que va inspirar el meu regnat i davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats de la meva vida privada, desitjo manifestar-te la meva més absoluta disponibilitat per contribuir a facilitat l'exercici de les teves funcions, des de la tranquil·litat i l'assossec que requereix la teva alta responsabilitat. El meu llegat, i la meva pròpia dignitat com a persona, així m'ho exigeixen», començava el comunicat. 

«Guiat pel coneixement de prestar el millor servei als espanyols, a les seves institucions i a tu com a Rei, et comunico la meva meditada decisió de traslladar-me, en aquests moments, fora d'Espanya», anunciava l'emèrit. «Una decisió que prenc amb profund sentiment, però amb gran serenitat. He estat Rei d'Espanya durant gairebé quaranta anys i, durant tots ells, sempre he volgut el millor per a Espanya i per a la Corona», finalitza l'emissiva Joan Carles.

A disposició de la Fiscalia

Malgrat que tan sols fa unes hores que es va fer pública aquesta decisió del rei emèrit, sembla que el pare de Felip VI ja es troba en aquests moments fora del territori espanyol i de tots els assumptes relacionats amb la Casa Reial. No obstant això, el seu exili no el fa quedar exempt de la disposició de la Fiscalia

«La seva majestat, el rei Joan Carles, m'ha donat instruccions perquè faci públic que, malgrat la seva decisió de traslladar-se, a hores d'ara, fora d'Espanya, roman en tot cas a disposició del Ministeri Fiscal per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportuna», ha afirmat el seu advocat, Javier Sánchez-Junco. 


Comentaris

envia el comentari