Infanta Helena seriosa

La infanta Elena, trencada: mor el seu amic íntim José María

La infanta Elena plora la pèrdua d'una persona molt propera

La infanta Elena plora la mort d'una de les persones més importants de la seva vida. Es tracta de José María Álvarez de Toledo, marit de Rita Allendesalazar, una de les seves millors amigues. El contacte amb ells era permanent des de fa molts anys, considerant-se pràcticament com a germans.

El comte de la Ventosa va morir aquesta setmana a Segòvia, on tenia una finca, assenyala la revista Hola. De fet, era habitual que la germana del rei anés fins allà amb força freqüència per visitar-los.

Això explicaria la presència de la infanta Elena aquest dilluns a Valladolid. Se la va poder veure per la ciutat en companyia de la seva filla i altres amics. Van comentar a un periodista de El Norte de Castilla que la presència allí obeïa a qüestions purament privades.

Entre el grup de persones que l'acompanyaven hi havia la mateixa Rita o Virginia Oñate. Possiblement ja estava al corrent sobre l'estat de salut del seu amic i decidís anar per interessar-se per la seva situació.

La capella ardent per José María porta instal·lada des d'aquest dijous al tanatori de Sant Joan de la Creu, a Segòvia. I com era d'esperar, fins allà es va apropar la mare de Froilà, que no va dubtar a fer costat a la família en aquests moments. El cos serà traslladat aquest divendres fins a Muñopedro, on tindrà lloc el funeral i posterior enterrament.

Malgrat que era natural de València, els seus familiars van optar per donar-li aquest últim adeu en aquest municipi segovià. Allí era molt apreciat pels veïns, on havia trobat un lloc perfecte per fixar la seva residència.

Helena de Borbó és una persona molt estimada
La infanta Elena intenta donar suport als seus amics en aquests moments difícils | GTRES

Elena estava molt unida a la víctima. Es trobava al grup d'amics més íntims. Van congeniar a la perfecció des que ell contragués matrimoni amb Allendesalazar el 1986.

Per tant, és una amistat duradora, de més de 35 anys. Val a dir que Rita Allendesalazar és inseparable de la infanta des de molt joves. Es porten cinc anys de diferència, però això no va ser impediment perquè mantinguessin una relació molt estreta des de sempre.

Se les podia veure juntes moltes vegades i estaven molt unides per l'equitació. La germana del rei mai no oblidarà el que van fer per ella quan es va separar de Marichalar. Aquest matrimoni es va fer càrrec de Victòria Frederica i de Froilà, als quals també farien classes de francès.

Però el suport durant aquest temps ha estat mutu. Fa cinc anys, Rita va perdre la seva mare i la duquessa de Lugo va tornar a estar al seu costat, sent un suport molt important.

Victòria Frederica va voler recordar l'amic de la família a través d'un storie d'Instagram. «La mort no és res. Jo només he anat a l'habitació del costat», començava dient amb aquesta carta atribuïda a Sant Agustí.

Història Victòria Frederica
La filla de la infanta va dedicar a José María unes paraules afectuoses | Catalunya Diari

«El que érem l'un per a l'altre ho seguim sent», assenyalava. No va voler entrar en més detalls, però ara ja se'n coneix el destinatari.

La infanta Elena, sempre està en els mals moments

La infanta Elena va tenir molta relació amb José María Álvarez de Toledo durant dècades. Però cal dir que ell també va participar en la formació castrense del llavors Príncep d'Astúries. Va ser coronel d'infanteria, cavaller del Reial Cos de la Noblesa i mestre a València.

Va contreure matrimoni en segones núpcies amb Rita Allendesalazar el 1986. Després de 36 anys junts, ell s'acomiadava aquesta setmana amb 73 anys.

Suposa un gran cop per a la infanta Elena, que com sol ser habitual en ella, no dubta a donar suport als seus amics. Sempre està disposada a ajudar les situacions més complicades.