Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Infanta Helena seriosa

La infanta Elena es trenca a l'enterrament amb la seva filla Victòria Frederica

La infanta Elena, destrossada al funeral d'un dels seus millors amics

La infanta Elena està vivint un moment molt dur i dolorós. Ha perdut un dels seus millors amics, José María Álvarez de Toledo Gómez-Trenor. Un coronel retirat que estava casat amb una de les seves amigues de tota la vida, Rita Allendesalazar.

És tan gran el patiment que sent, que se l'ha vist destrossada al funeral d'aquell, el comte de La Ventosa. Funeral a qui ha acudit acompanyada de la seva filla, Victòria Frederica, que també lamenta molt aquesta pèrdua.

La infanta Elena plora la pèrdua del seu amic al costat de Victòria Frederica

La germana del rei Felip, a més a més de patir pels escàndols del seu pare i dels seus fills, ha afegit una altra pena a la seva vida. En concret, ha perdut el que ha estat durant anys un suport incondicional, el seu amic José María. Aquest tenia 73 anys i va ser militar.

La mort d'aquest militar retirat, a conseqüència d'un problema cardiorespiratori, ha causat molt dolor a Elena i així s'ha mostrat trencada al seu enterrament. Aquest ha tingut lloc al municipi segovià de Muñopedro i fins allà ella s'ha traslladat en companyia de la seva filla.

Imatge de Victòria Frederica i la seva mare, la infanta Elena, a l'enterrament del seu amic.
Victòria Frederica no ha volgut deixar sola a la seva mare en aquest complicat moment | Europa Press

Vestida de dol ha acudit a la missa, on se l'ha vist plorosa i desconsolada en més d'una vegada. I també s'ha mostrat molt trencada la jove que, això sí, ha estat atenta a la seva mare en tot moment.

Però la cunyada de Letícia no només va assistir a l'enterrament, abans va anar al tanatori Sant Joan de la Creu de Segòvia, on li va donar l'últim adeu al seu estimat amic.

Imatge de la infanta Elena a l'enterrament del seu amic.
La infanta Elena, trista a l'enterrament del seu amic | Europa Press

La infanta Elena i la seva estreta relació amb els Álvarez de Toledo

La filla de Joan Carles I fa molts anys que va conèixer a Josep Maria, ja que ell havia participat en la formació militar del seu germà. No obstant això, la relació amb ell es va fer més propera quan es va casar amb Allendesalazar. Aquesta és una de les millors amigues de la infanta amb què comparteix, entre altres coses, l'afició per l'hípica.

Aquesta amistat va ser molt important per a la infanta Elena, ja que sempre van estar al seu costat de manera discreta. La van donar suport quan es va separar de Jaume de Marichalar i, fins i tot, en algun moment, la van ajudar amb els seus fills, Froilà i Victòria Frederica. Fins i tot, la parella eren el seu consol en moments durs i, per aquest motiu, no dubtava a visitar-los a la seva finca segoviana.

Jaume de Marichalar i la infanta Helena en un acte públic.
La infanta Elena va trobar suport en José María i Rita després de separar-se del seu marit | GTRES

Per això ha sentit molt la mort d'aquest home, el seu gran amic i conseller. Però també ho ha patit molt la seva filla. Tant és així que no ha dubtat a compartir a les stories del seu Instagram unes paraules en homenatge a aquell.

Exactament, ha compartit un text de Sant Agustí que diu així: «La mort no és res. Jo només me n'he anat a l'habitació del costat. Jo soc jo, tu ets tu, allò que érem l'un per a l'altre, ho continuem sent».

«Anomena'm pel nom que m'has anomenat sempre, parla'm com sempre ho has fet. No ho facis amb un to diferent, de manera solemne o trista. Continua rient del que ens feia riure junts».

A això hi ha afegit: «Que es pronunciï el meu nom a casa com sempre ho ha estat, sense cap èmfasi, sense rastre d'ombra».

Història Victòria Frederica
Victòria Frederica ha publicat un text molt especial davant d'aquesta dura pèrdua | Catalunya Diari