Primer pla de la infanta Sofia

La infanta Sofia desobeeix el seu pare: la fotografia que tothom comenta

Sofia reapareix en un moment crític

La infanta Sofia tornava aquest divendres a les aules. El primer dia va estar acompanyada pel seu pare, que la va portar amb cotxe fins al centre. Tot això passava només unes hores després que s'anunciés la mort de la reina Isabel II.

A Zarzuela saben que la jove es troba davant d'un curs molt important per a ella. Si tot transcorre amb normalitat serà el darrer any que estudiï a Madrid. La intenció és continuar amb la seva formació a l'estranger, possiblement a Gal·les, cosa que li permetria seguir els passos d'Elionor.

Sofia compta amb molt bones referències de l'UWC Atlantic College. L'experiència de la seva germana allà està resultant molt satisfactòria, i té moltes ganes de provar fortuna fora de casa. Però tampoc no li posaran gens senzill.

Per ingressar a aquest internat haurà de superar una sèrie de proves molt exigents. La sotmetran a una sèrie d'exàmens i entrevistes, com ja va passar amb la princesa. Les notes del darrer curs també representen una part important. De moment, vol centrar-se en l'últim any de l'ESO. A primera hora del matí arribava al centre acadèmic situat a Aravaca amb un cotxe conduït per Felip. Ella viatjava al seient de copilot, molt somrient i il·lusionada per aquesta nova etapa que començava.

Foto de la infanta Sofia i el rei Felip en un cotxe
La infanta Sofia somriu als fotògrafs, mentre que Felip es manté seriós | GTRES

En un gest que l'honra, no va tenir cap inconvenient a baixar la finestreta i saludar els fotògrafs que l'esperaven al recinte. Una mica més seriós es podia veure el rei, possiblement afligit per la mort recent de la reina d'Anglaterra. Es tractava, també, de mantenir les formes en públic, cosa que sempre preocupa a la Zarzuela.

Sofia va haver de conformar-se a anar a l'escola amb el seu pare. En aquesta ocasió, Letícia era fora de Madrid participant en l'obertura del curs escolar a les Canàries. Era un dels actes fixats a la seva agenda institucional.

La situació a palau està sent força complicada les últimes hores per la mort d'Isabel II. Felip la recordava aquest dijous amb unes paraules emotives a Sevilla. Va destacar el seu paper important durant els 70 anys de regnat.

«No és fàcil en aquests moments traslladar completa o fidelment el nostre sentiment profund de pèrdua davant de la seva absència. Immens respecte per la seva figura i trajectòria de set dècades de regnat. La reina Isabel serà recordada com una de les millors de tots els temps per la seva dignitat, sentit del deure i entrega», va assenyalar.

▶️ Vídeo del dia

La intenció és que els reis es desplacin fins a Londres per assistir al funeral de la monarca. Tindrà lloc deu dies després de la seva mort. Des de la Casa Reial ja els han enviat un telegrama de condol.

Sofia segueix els passos de la seva germana

Sofia s'enfronta a partir d'ara a un dels moments més importants de la seva vida. Sap que no pot descuidar els estudis si vol complir el seu desig de marxar a l'estranger. Sempre ha estat una alumna molt aplicada, i segurament es mantindrà en aquesta línia.

Encara no hi ha una confirmació per part de Palau. Però alguns mitjans revelen que el seu objectiu seria seguir el mateix camí que Leonor i marxar a Gal·les. En qualsevol cas, mai no arribarien a coincidir a l'internat.

Imatge de la princesa Elionor i la infanta Sofia.
Sofia vol seguir els passos de la seva germana i estudiar a Gal·les | Europa Press

La princesa s'enfronta aquest any també a l'últim curs de Batxillerat. Per tant, el curs que ve farà el salt a la universitat, possiblement als Estats Units o Canadà. Són algunes de les destinacions que s'han manejat recentment.

Sofia, en qüestió de mesos, haurà de començar amb les proves daccés al centre. Li exigiran molt si vol formar part de l'UWC Atlantic College.