Primer pla de la infanta Sofia

La infanta Sofia, dels nervis: ja sap que passarà el 18 de juny

Sofia sap que aquell dia passarà una cosa molt especial

La infanta Sofia té marcat en vermell al calendari una data molt especial. Es tracta del dissabte 18 de juny. Aquest dia està previst que torni a casa la princesa.

Elionor es troba a la recta final del curs, en plena època d'exàmens. Ja compta les setmanes que li queden per tornar a Espanya. Ha estat un any llarg per a ella, tot i que ha gaudit molt de l'experiència lluny dels seus pares.

No serà fins al 17 de juny quan donin les vacances a la germana de Sofia a l'internat de Gal·les. El mes d'agost passat marxava a estudiar a l'estranger el primer curs de batxillerat. En aquest temps, les seves visites al nostre país han estat comptades.

Només es va deixar veure durant les vacances de Nadal, Setmana Santa i durant l'entrega dels Premis que porten el nom a Oviedo. Han volgut que estigués molt centrada en els seus estudis, per això els compromisos institucionals hagin estat comptats.

El centre acadèmic estableix dos torns de sortida per als alumnes. Alguns podran abandonar les instal·lacions el mateix dia 17. Per a ells sortirà un autobús des de l'internat a les 22:00 amb destinació a l'aeroport de Heathrow, a Londres.

Un cop allà, cadascú agafarà un vol fins a casa seva. L'altra alternativa que planteja l'internat és que la sortida es faci l'endemà al matí a les 8:00. Tot fa indicar que serà el torn escollit per la princesa per tornar.

Infanta Sofia i princesa Elionor amb mascaretes
Sofia, amb Elionor, en una fotografia recent. | GTRES
 

Té moltes ganes de retrobar-se amb la família i de gaudir de les vacances amb ells en alguna destinació desconeguda. L'experiència a Gal·les ha estat molt enriquidora, però necessita recarregar energies amb vista al pròxim curs.

Sofia, per la seva banda, haurà d'esperar uns quants dies més per acabar l'any escolar. No serà fins al 22 de juny quan concloguin les classes al col·legi Santa María de los Rosales. Serà quan s'acomiadi de 3r de l'ESO.

Seran unes setmanes de desconnexió per a les joves, que intentaran aprofitar el temps amb els seus. En general, els reis organitzen les vacances en funció dels seus compromisos institucionals. Com sol ser tradicional, durant uns dies aniran a Palma, on participen en una sèrie de reunions i esdeveniments.

Quan finalitzi el seu periple per terres balears serà el moment de volar a una destinació internacional. A la més estricta intimitat intenten passar uns dies en família en un lloc amb platja. Sempre allunyats dels mitjans i dels fotògrafs.

Primer pla de la infanta Sofía.
La filla petita dels reis acaba el curs el 22. | Europa Press
 

Sofia ha de pensar en el futur

Sofia esgota també els darrers dies del curs. Tot i això, la filla petita dels reis també ha de pensar en el futur, si segueix els passos de la seva germana i se'n va a l'estranger o continua a Espanya.

Encara li resta un any per finalitzar l'ESO. El més probable és que ho cursi a Madrid, però un cop s'acabi aquesta etapa ha de decidir si se'n va a Gal·les. En qualsevol cas, no tindrien la possibilitat de coincidir al centre acadèmic.

▶️ La visita a España de Juan Carlos I pudo acabar en desastre

Només li restaria un curs a Elionor per concloure el batxillerat, que seria l'any que li falta a la seva germana a Madrid. En qualsevol cas, ja ha començat a recopilar informació de tot el que esperaria a l'internat.

A Sofia li encanta la possibilitat de canviar d'aires i ampliar coneixements en un altre país. Sap que així se li obririen més portes en el futur.