Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'Irene Urdangarin amb el rostre neutre

Irene Urdangarin i el motiu pel qual la reina Letícia no vol viure amb ella

La casa reial no hauria rebut de bon grat la notícia que Irene Urdangarin residirà a La Zarzuela

Noves discrepàncies dins de la família reial. A la reina Letícia no li hauria fet gràcia que la seva neboda, Irene Urdangarin, romangui al palau de La Zarzuela al costat de la reina emèrita.

Segons sembla la mare de la princesa Elionor se n'hauria assabentat per «conductes oficials de la casa reial» que la jove residirà en aquest recinte. La reina Sofia, la que va convidar personalment la jove a viure amb ella, no hauria consultat aquesta decisió ni la seva nora ni el seu fill, Felip VI.

Això sí, aquest enuig de la reina Letícia no hauria estat únicament perquè la reina Sofia no li ho hagi consultat, n'hi ha més. L'altra raó per la qual la monarca no vol que la seva neboda s'allotgi en aquest palau és per la polèmica que comporta el seu cognom.

En són molts els escàndols que persegueixen la família Urdangarin. Per aquesta raó, la reina Letícia no voldria que a les seves filles, Elionor i la infanta Sofia, se les relacionés amb Irene Urdangarin, encara que sigui la seva cosina.

Fotografia de Irene Urdangarin caminant en arribar a l'aeroport de Ginebra, Suïssa
Que Irene Urdangarin vagi a viure a La Zarzuela està generant enrenou dins de la família reial | Europa Press

Irene Urdangarin, rebutjada per la seva tieta, la reina Letícia 

Sabem ben bé que, des que els Urdangarin es van veure esquitxats pel cas Nóos, això va suposar un perill per a la família reial en general. Sobretot, aquest cas de corrupció per part d'Iñaki Urdangarin, indirectament, va acabar perjudicant els reis Felip VI i Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia. Des de llavors, el cognom Urdangarin ha estat 'tacat', motiu pel qual la tieta de Carla Ortiz no vol que les seves filles tinguin gaire contacte amb ells, encara que siguin família.

Muntatge d'Irene Urdangarin amb la seva àvia, la reina emèrita Sofia
La decisió de la reina emèrita que la seva neta viurà amb ella ha provocat l'enuig de la reina Letícia. | GTRES, catalunyadiari.com

Al capdavall, el pes de la corona recau sobre ells i són conscients que qualsevol escàndol familiar pot ser perjudicial per al seu estatus social. Per això, la reina Letícia, malgrat no tenir res personal contra la seva neboda, no li fa gens de gràcia la idea que aquesta romangui al palau de La Zarzuela.

Imatge de la reina emèrita Sofia amb Irene Urdangarin, la infanta Sofia i la reina Letizia sortint del musical 'Billy Elliot' a Madrid el maig de 2018
La reina Letícia no vol que Irene Urdangarin 'perjudiqui' la imatge de les seves filles. | GTRES

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Els plans d'Irene Urdangarin a Espanya

Com estava previst en un principi, Irene Urdangarin cursaria els seus estudis universitaris a Suïssa. Tot i això, a l'últim moment, va canviar d'idea per prendre's un any i reflexionar sobre el seu futur.

Per això, ha decidit romandre al seu país natal, concretament al costat de la reina Sofia, per estudiar un idioma estranger, l'alemany, i treure's el carnet de conduir.