Isabel Pantoja al plató del programa 'Idol Kids' on fa de jurat

Isabel Pantoja, un fenomen de masses amb llums i ombres: tota la seva vida

La cantant ha estat i és un dels personatges espanyols més seguits per la premsa

Isabel Pantoja és una de les celebritats més importants d'Espanya. La seva vida ha estat sempre exposada i s'han destapat totes les ombres, que anirem desgranant a continuació.

Isabel Pantoja i els seus inicis en el món de l'espectacle

La fama d'Isabel Pantoja està relacionada amb el món de la música. Va néixer el 2 d'agost de 1956 a l'emblemàtic barri de Triana, Sevilla, i des de ben petita es va interessar pel món de la música, concretament per la cobla. 

Amb set anys Isabel Pantoja va iniciar la seva carrera musical al quadre flamenc del seu cosí Chiquetete, que va morir l'any 2018. Aquest va ser el seu primer contacte amb el món de l'espectacle. Amb disset anys va conèixer a Juan Solano Pedrero, un dels millors artistes de la cobla de l'època. Precisament, ell i el poeta Rafael de León van ser els que van compondre els primers treballs discogràfics d'Isabel Pantoja.

A diferència d'altres artistes, Isabel Pantoja no va pujar al carro de les modes de l'època, ja que va apostar per un gènere musical que aleshores estava en decadència. Actualment, és considerada una de les figures més destacades en els gèneres de la cobla.

El romanç d'Isabel Pantoja amb Paquirri

Una de les etapes que han marcat un abans i un després en la vida d'Isabel Pantoja és, sense dubte, el seu romanç amb Paquirri. La cantant es va enamorar d'un dels millors toreros de l'època. Es van conèixer en una corrida de toros l'any 1980. L'encreuament de mirades entre la cantant i el torero va ser un autèntic enamorament sobtat.

A partir d'aquí, es van anar coneixent i Isabel Pantoja anava a totes les curses de Paquirri, i el torero assistia a tots els concerts de la cantant. Francisco Rivera Pérez, el seu veritable nom, feia tan sols un any que s'havia divorciat de Carmina Ordóñez, amb la qual es va casar l'any 1973. Fruit d'aquest matrimoni van néixer Francisco Rivera i Cayetano Rivera. Un cop superada la seva ruptura, el torero i Isabel Pantoja van confirmar la seva relació.

La gran boda d'Isabel Pantoja i Paquirri

El 1983 la parella va oficialitzar el seu amor amb un gran casament celebrat a la basílica del Gran Poder de Sevilla. En aquest lloc tan emblemàtic, tots dos es van donar el 'sí, vull' davant l'atenta mirada de molts personatges cèlebres de l'època. La duquessa d'Alba, Rocío Jurado, el Cordobés o Massiel van ser alguns convidats.

Aquest enllaç matrimonial va ser el més mediàtic dels anys vuitanta. Fruit d'aquest matrimoni va néixer el seu primer fill, Kiko Rivera.

Mort de Paquirri

Després d'un any de matrimoni idíl·lic, el 26 de setembre de 1984 va arribar el fatídic dia en què Paquirri va perdre la vida a la plaça de toros de Pozoblanco. El torero no va poder ser ben atès a la plaça i va morir mentre estava sent traslladat a l'Hospital Reina Sofia de Còrdova. Aquest va ser un moment molt dur per a Isabel Pantoja.

L'enterrament del torero va ser molt emotiu. Milers de persones es van desplaçar fins a la plaça de la Maestranza de Sevilla per donar-li l'últim adeu. En aquest mateix instant Isabel Pantoja es va convertir en 'la vídua d'Espanya'. Tot això va passar quan Kiko Rivera només tenia vuit mesos.

La mort de Paquirri ha marcat la vida d'Isabel Pantoja, que des de llavors ha estat el personatge més perseguit per la premsa. Les poques vegades que Isabel Pantoja ha parlat del seu marit han estat molt emotives. La més recent va succeir a 'Idol Kids', programa on és jurat. 

La família d'Isabel Pantoja

Després de la mort de Paquirri, Isabel Pantoja es va centrar en la seva família. Per a ella, la família sempre ha estat el més important, especialment la seva mare, la senyora Ana.

Ana, la mare d'Isabel Pantoja

Ana Martín és la debilitat d'Isabel Pantoja. El seu actual delicat estat de salut és la preocupació principal de la cantant.  La seva filla Isabel Pantoja ha estat sempre al seu costat, fins i tot es va aïllar amb ella durant el primer confinament. Ana Martín es va casar amb Juan Pantoja l'any 1952, i es va quedar vídua l'any 1974. El matrimoni va tenir 4 fills. Isabel Pantoja sempre ha estat 'l'ull dret' de la mare.

Després de la mort de Paquirri, Ana va ser el pilar d'Isabel Pantoja, a qui acompanyava en tots els seus concerts. Era molt habitual veure a la senyora Ana als camerinos d'Isabel Pantoja.

Germans d'Isabel Pantoja

Isabel Pantoja té tres germans. El més desconegut d'ells és Bernardo Pantoja, el pare d'Anabel Pantoja. Molt pocs saben que Bernardo va ingressar a la presó l'any 1991 per robatori de documents bancaris, falsificació i estafa. Mai ha acceptat ser entrevistat a la televisió. Un altre dels germans que menys repercussió ha tingut en els mitjans és Juan Pantoja. En la seva joventut va ser guitarrista i actualment està molt centrat en la seva mare. No està casat i tampoc té fills.

Durant molts anys s'ha especulat que Isabel Pantoja no és la líder de la família. Qui realment ho organitza tot és el seu germà petit, Agustín Pantoja; ell és el cervell de tota la família. S'ha qüestionat durant molts anys la figura d'Agustín Pantoja. El germà petit de la cantant és la seva mà dreta, alguns el consideren el seu mànager.

Diversos mitjans han indicat que Agustín és el responsable d'expulsar de la vida d'Isabel a Chelo García Cortés i a Dulce per les seves traïcions.

Naixement de Kiko Rivera

El 9 de febrer de 1984 va arribar un dels dies més feliços per a la vida d'Isabel Pantoja. Gairebé un any després del seu casament amb Paquirri, va donar a llum al seu únic fill biològic, Kiko Rivera. L'artista ha criat al seu fill sola, ja que amb la mort del torero es va veure obligada a prendre aquesta decisió. Per aquest motiu, durant els anys 80 i 90 era molt habitual veure com el petit Kiko Rivera acompanyava a la seva mare en tots els concerts.

Una de les imatges més icòniques de l'artista i el seu fill és quan Kiko, que no tenia més de 5 anys, va pujar a un escenari amb ella per cantar 'Mi pequeño del alma'. La premsa ha fet que Kiko Rivera hagi estat famós des del seu naixement.

Malauradament, no va poder conèixer al seu pare, ja que va perdre la vida quan ell encara no tenia ni un any. Isabel Pantoja sempre ha manifestat que Kiko Rivera és el reflex de Paquirri.

Adopció de Chabelita

Onze anys després de donar a llum al seu fill, Isabel Pantoja va prendre la decisió d'adoptar una nena anomenada exactament igual que ella. La premsa, per diferenciar-les, l'ha rebatejat com a 'Chabelita', o 'Isa Pantoja'.

La petita va arribar del Perú amb tot just un any de vida. Feia molts anys que Isabel Pantoja lluitava per poder adoptar, ella sempre havia volgut tenir més fills, però a causa de la defunció del seu marit això no va ser possible. Per aquest motiu l'artista va adoptar a Chabelita.