Concursants de la sisena temporada de 'La Isla de las Tentaciones' a la platja

'La Isla de las Tentaciones' se salta els preliminars: 'salseos' des del primer minut

El programa ha hagut de canviar les regles habituals per recuperar l'espontaneïtat de tots els concursants

Quan La Isla de las Tentaciones va arribar a Telecinco, ho va fer amb certa por i pensant que el sector més feminista intentaria enfonsar el programa i aconseguir la seva cancel·lació total. No obstant això, després de les primeres emissions, l'impacte va ser totalment diferent i tothom, o gairebé tothom, es va sumar a l'onada del programa.

És l'únic programa que la gent no s'avergonyeix de veure'l. Tant els fans que el veuen perquè s'enganxen al 'salseo', com tots aquells que es justifiquen i asseguren veure'l només per aprendre a identificar actituds tòxiques, possessives i masclistes. Al cap ia la fi, segurament tots busquem autoconvèncer-nos de tot allò que consumim a la pantalla petita.

Telecinco mai no ha tingut gaires escrúpols a l'hora de crear els seus programes i sap que una gran part del seu públic busca carnassa. I certament, cada cop es treuen menys cuirasses i s'arrisquen a posar més al límit les parelles que se sotmeten a la gran prova de l'amor. Sandra Barneda ha començat la sisena temporada de La Isla de las Tentaciones advertint les cinc parelles que hi ha hagut canvis.

Aquests canvis ens porten cap a allò desconegut, és a dir, cap a un gir de guió que ha descol·locat completament els participants, que venien de casa amb la lliçó més que apresa. Els anteriors participants del programa es queixen que el programa els paga molt poc per participar-hi, però alhora no rebutgen la fama i l'anhelada popularitat.

Després de cinc temporades, Sandra Barneda i el seu equip s'havien d'assegurar que la rutina no pogués cremar el format i, per això, han posat el foc al màxim. Les situacions límit i les temptacions no s'han fet esperar ni una nit i ja han amollat els temptadors i temptadores des del primer minut.

Les parelles van trencades des de casa perquè viuen de la toxicitat més absoluta

El programa ofereix a parelles que ja estan pràcticament trencades l'opció de refermar els seus vincles, els quals es desfan en qüestió de segons. Els concursants admeten en aquesta edició que espien els mòbils de les seves parelles, programen els localitzadors dels seus telèfons per saber on són, entre altres coses. Fins i tot, una de les concursants, Marina, admetia que havia fet servir una amiga per posar un parany al seu xicot i agafar-los in fraganti. Ingredients més que potents per cremar les vil·les del programa.

Des del meu punt de vista, també és interessant obrir dues vies més que atractives cap a l'audiència i els mateixos concursants.

Entre les solteres hi ha dues amigues que s'anomenen Victoria i que, a més d'afirmar que tenen nom d'èxit, diuen que tot ho fan juntes, fent volar la ment dels nois. Potser ja pensen a caure en la temptació, però doblement.

També crida l'atenció la temptació que planteja Keyla. A més d'assegurar que li agraden els cinc nois, també obre la porta a tenir alguna cosa amb alguna de les noies. Concretament, s'interessa per Naomi, que participa en el programa com a parella d'Adrián. Us imagineu que una de les temptadores se'n va amb una de les xicotes i deixen tirat el noi? Jo voto que sí!

Segurament Telecinco vol provar l'acceptació que puguin tenir les trames LGTBI per poder afegir alguna parella en el futur i que ensenyi també com funcionen les parelles del col·lectiu. En altres formats similars com ara Amor con fianza s'ha apostat per parelles del mateix sexe i el resultat ha estat excel·lent.

M'agrada també que, per mantenir la intriga amb el pas del temps, es jugui amb una alarma de cada color per a cada parella, sense que sàpiguen de qui es tracta fins que els ensenyin les imatges. Les paranoies que es munten i les suposicions que fan per a mi justifiquen la mala estona que els fan passar.

Llarga vida a La Isla de las Tentaciones i tant de bo que sempre amb Sandra Barneda, que per a aquest format és sempre un 'sí' molt fort.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp