Fotomuntatge de Jaime Cantizano amb Antonio Ibáñez.

Jaime Cantizano explica el secret d'Antonio Ibáñez després de la seva mort

Cantizano està molt afectat per la pèrdua del seu gran amic

La mort d'Antonio Ibáñez ha estat un dels cops més durs per a tots els que el coneixien. I eren molts. L'actor de La que se avecina, d'Aída o d'El Ministerio del Tiempo, a més d'altres sèries, ha aconseguit grans amistats al sector.

Tot i la seva joventut, ha mort per desgràcia amb només 34 anys, Ibáñez ha deixat un record meravellós a qui el van conèixer. Durant l'últim any, els seus esforços s'han centrat a lluitar contra el limfoma que finalment ha posat fi a la seva vida. Tot i que la malaltia ha ocupat el seu centre d'atenció, Antonio també s'ha pogut dedicar a la pintura, una de les seves ocupacions principals.

Revisant ara les obres que figuren al seu dossier, realment Antonio Ibáñez era un excel·lent pintor. Les seves obres, amb noms tan suggeridors com Broken, Water Universe, Heart, Hope o Vida, transmeten una força i energia descomunals. Són creacions impactants, de colors vius, formes rotundes i molts matisos.

Les xarxes socials són plenes de missatges de comiat per a Antonio i de suport per als familiars. Després de la seva mort a causa d'un limfoma que no ha aconseguit superar, queda el seu llegat artístic. A més de la seva participació en diverses sèries i pel·lícules i de la seva carrera com a model, la seva pintura sempre brillarà.

De fet, va obrir el seu propi estudi el 2016 i el 2019 va aconseguir que una galeria d'art de París el representés. Tot i això, gairebé ningú sabia el que acaba de fer públic Jaime Cantizano i l'especial relació que l'unia a Ibáñez.

Jaime Cantizano revela el secret més ben guardat d'Ibañez

Jaime Cantizano està tremendament afectat per la mort d'Antonio. El locutor radiofònic el coneix des de fa molt de temps i des de llavors ha mantingut una relació molt especial amb ell.

«En aquests mesos li preguntava i la seva resposta sempre era serena. Així era Antonio. També mantenia aquella llum que el caracteritzava. És un moment molt trist per als que el vam conèixer bé, però com deia: 'busqueu-me entre ells'».

La relació de Jaime Cantizano amb el jove actor té un element essencial que llueix a l'entrada principal de la casa de Cantizano. Es tracta d'una obra espectacular que recrea de forma màgica la profunditat del mar.

Cantizano explica que «fa uns anys li vaig proposar que em pintés l'aigua de la Platja de Bolonia a la tardor i s'hi va posar. Jo vaig néixer a prop i sovint em recordava molt d'aquest mar».

L'obra en qüestió es titula Sea i té una extensió d'1,64 x 1,30 m. «Vam parlar moltes vegades sobre com reflectir-ho, rèiem per la manera com vam haver de transportar-lo a l'estudi i després portar-lo a casa».

Antonio Ibáñez va fer diversos retocs al quadre una vegada instal·lat a casa de Cantizano. De fet, comparant la versió final amb què figura a la web de l'artista es veuen molts més matisos i colors en alguns punts de l'obra.

Jaime Cantizano té un record inesborrable del seu amic. A més a més de tenir valor sentimental per a ell, ja que és un meravellós record de la seva infància, ara també serà un homenatge a l'artista que el va crear fa 4 anys i mig aproximadament.

Antonio Ibáñez, exemple de superació i de lluita vital

Antonio Ibáñez ha estat un gran exemple per a totes les persones que estan lluitant contra el càncer. El pintor ha demostrat durant aquest últim any una fortalesa admirable, un fet que l'han impulsat a lluitar fins al final per vèncer el càncer.

No ho ha aconseguit, però els seus missatges plens de fermesa i serenitat quedaran per a totes aquelles persones que també conviuen amb la malaltia. A més, bons amics com Jaime Cantizano, s'ocuparan que la seva memòria continuï viva, a través del seu art.