Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de la princesa Leonor i Jaime Peñafiel

Jaime Peñafiel envia una carta a Leonor: «Mama, no vull marxar»

Jaime Peñafiel dedica unes paraules a la princesa Leonor després d'anar a l'UWC Atlantic College' de Gal·les

Jaime Peñafiel, veterà periodista i expert en la Casa Reial, ha escrit una carta oberta a la princesa Leonor, ja que fa uns dies marxava d'Espanya. Marxa per estudiar en un prestigiós col·legi de Gal·les, on continuarà la seva formació com a hereva del tron de la Corona que és.

La princesa Leonor ha estat analitzada per l'experimentat periodista, que sol ser molt crític amb els monarques, i especialment amb la reina Letizia. Peñafiel ha aprofitat el moment de la marxa de Leonor per escriure a El Mundo unes línies sobre el nou repte que afronta l'hereva.

«Estimada nena. Veient les fotografies dient adeu als teus pares i de la teva germana a l'aeroport de Barajas per iniciar en solitari la teva nova vida, he recordat que la teva àvia i el teu pare també van passar pel mateix dolorós tràngol», comença el seu escrit Peñafiel.

La princesa Leonor, protagonista de l'última carta de Jaime Peñafiel

I és que, segons explica Peñafiel, «tots dos van patir i van plorar el dia que es van separar de la família. El teu pare tenia els mateixos anys que tu, 16. El rei Juan Carlos va decidir enviar-lo a estudiar al Lakefield College, a Ontario, Canadà, el 2 setembre 1984».

«Aquell dia va ser menys dolorós per al teu pare que aquest comiat familiar per a tu. La seva mare, la reina Sofía, de la qual estava encara més emmarat que tu de la teva, hauria preferit tenir-lo més a prop. Tot i això, Felipe va marxar perquè estava massa consentit».

El periodista del cor se centra especialment en la marxa de Leonor des de l'Aeroport de Barajas. Les comparacions amb el que va viure el seu pare també són públiques.

«El teu pare semblava més afectat que el que estaves tu. A més, patia d'un esquinç al turmell que s'havia fet jugant durant els últims dies de les vacances a Marivent. Per això se'l veia coix».

«Ignoro si la disciplina de l'Atlantic College és tan dura com la que el teu pare es va trobar quan va arribar al Lakefield College School. Era com una presó. Per començar, es perdia el nom des del mateix moment que es traspassava el llindar», revela el periodista.

«Felipe seria només Flip, sense cap consideració ni privilegi. I un nombre, el 8569. Sé que tu comparteixes habitació amb tres companyes», ha escrit el columnista d'El Mundo.

«Mare, mare, no vull anar-me'n»

«Estimada nena, mai podré oblidar l'accident en el qual et vas veure embolicada amb la teva mare i la teva àvia Sofía en sortir de la catedral de Palma, Diumenge de Pasqua el 6 d'abril de 2018. El gest tan menyspreador que vas tenir rebutjant la mà que la teva àvia tenia col·locada sobre el teu muscle. Tot i això, penso que t'agradarà saber que, igual que tu i el teu pare, ella també va passar pel duríssim tràngol de separar-se de la seva família, de la seva mare, per anar a estudiar a un internat a Alemanya, concretament a Salem», confessa Peñafiel.

Peñafiel recorda com va ser el comiat de la reina Sofía quan era molt jove. «A diferència del teu pare i de tu, la teva àvia, que de nena va patir moltíssim, només tenia aquell dia set anys. Mai oblidaré el moment en què Sofía i jo ens acomiadem, recorda la seva mare, la reina Frederica, en el llibre de Memòries».

«Ja estava asseguda al cotxe i a punt d'arrencar. Va obrir la porta, va baixar i es va llançar als meus braços plorant: 'mare, mare, no vull anar-me'n'. Van haver de separar-nos físicament, ja que estàvem molt abraçades i plorant a llàgrima viva», recordava.

«Que la teva estada a l'Atlantic College de Gal·les sigui tan feliç com et mereixes»

Tornant a la princesa Leonor, Jaime Peñafiel posa de manifest a El Mundo que «a totes les famílies couen faves, però en la teva..., moltes. De tota manera, el teu comportament en aquest dur tràngol de separar-se, per primera vegada, de la teva família, dels teus pares, de casa teva, no té res a veure amb com va ser de dramàtica la situació del teu pare, i sobretot, la de la teva àvia».

Finalment, el periodista expert en la Família Reial li desitja la princesa Leonor un bon any a Gal·les. «Que la teva estada a l'Atlantic College sigui tan feliç com et mereixes».

«T'ho desitja qui també va ser pare d'una filla tan preciosa i intel·ligent com tu. Va passar pel dur moment de veure-la ingressar en un internat britànic, un dels millors col·legis en l'àmbit acadèmic, situat a ple camp anglès. Va ser dur per a ella i molt dur per als seus pares, era filla única», conclou.