Primer pla de Jaime Peñafiel.

Jaime Peñafiel revela el complot i assenyala a la reina Letícia

El comunicador granadí no entén el comportament dels actuals monarques espanyols

Jaime Peñafiel està a punt de fer 90 anys. El periodista es resisteix a veure Letícia com la reina d'Espanya. En la seva última entrevista, el comunicador no ha pogut evitar esmentar-la i no ha parlat massa bé d'ella.

A Joan Carles I el van enganyar a casa seva

Que la dona de Felip VI no és del gust de Jaime Peñafiel no és cap secret. Per al periodista, Letícia mai serà comparable amb altres dones de la reialesa. I és que li té un odi especial que s'ha mantingut tots aquests anys. 

Està previst que el seu sogre, Joan Carles I, viatgi a Espanya uns dies després de romandre a l'exili durant gairebé dos anys. Jaime Peñafiel té clara la seva posició sobre això.

Per a Jaime Peñafiel, Felip VI ha estat «un mal fill» perquè va fer fora el seu pare de casa. Jaime Peñafiel destaca en una entrevista per a El Español que va haver-hi un fet transcendental que va marcar un abans i un després en aquesta història de pare i fill.

Muntatge amb fotos de Jaime Peñafiel i Felip VI.
El periodista està decebut amb el rei | Catalunya Diari

«Quan el Cap de la Casa de la seva Majestat el Rei (...) li va dir de part de la vicepresidenta que havia de fer fora el seu pare, Felip es va mostrar impassible. No va moure ni un múscul», ha assenyalat Peñafiel. «Aquella carta en què Joan Carles li comunica que se'n va fora d'Espanya per facilitar-li el camí és mentida», ha afegit a l'entrevista.

Segons el periodista, aquesta missiva «la va escriure Felip en col·laboració amb Pedro Sánchez. Se la van lliurar a l'emèrit a Abu Dhabi i a l'advocat del Rei amb el general Sanz Roldán, exdirector del CNI».

«El van obligar a signar. Felip va trair el seu pare», ha destacat el comunicador nascut a Granada. Letícia també hauria ajudat en aquesta decisió d'acord amb les declaracions de Peñafiel.

Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat
La reina Letícia tindria part de la culpa de l'exili de l'emèrit | Catalunya Diari

«El que va fer Felip és anticonstitucional perquè a un ciutadà espanyol no se'l pot fer fora del país. Està escrit a la Constitució. No sé per què no torna, no li poden impedir», ha assenyalat a El Español.

«Va ser un complot en el qual van participar Letícia, perquè odia l'emèrit; Sofia per raons evidents, i Felip perquè volia ser rei. A més, hi va haver altres persones a la Zarzuela. Va ser una decisió trista i forçada», ha apuntat en aquesta recent entrevista.

Letícia, sempre al punt de mira del granadí

La veritat és que actualment el periodista intenta mantenir una distància correcta amb la reina Letícia «per ser independent tant per a les coses bones com per a les dolentes». De fet, és molt conscient de les seves publicacions durant aquests anys i no li importa assumir-ho. El que no pensa consentir és que se li retreguin coses que no són certes.

Primer pla de la Reina Letícia
Letícia i Peñafiel ha tingut diversos moments tensos | Cedida

«Abans de casar-se em va retreure diverses coses que jo ni havia dit ni havia escrit. Li vaig dir que ni em cridés ni m'assenyalés amb el dit. Al final, vaig acabar el tema», ha recordat Peñafiel. Tot i que considera que Letícia en les distàncies curtes guanya, ha tingut alguna topada amb ella després dels seus retrets.

«Van passar deu anys fins que ens vam tornar a trobar al sopar d'aniversari d'El Mundo. Li vaig donar la mà i no me la donava. Li vaig dir que comptaria fins a cinc, me la va donar i se'n va anar», ha assegurat a El Español.

Els emèrits, res a veure un amb l'altre

Pel que fa a la sogra de la reina Letícia, Peñafiel la considera una dona de gel. El seu caràcter és complicat i destaca perquè és molt ferma, segons el periodista.

Imatge del rei emèrit Joan Carles I al club nàutic de Sanxenxo
Joan Carles I passarà uns dies a Espanya | GTRES

Jaime li tenia molt afecte fins que va morir la seva filla. El seu comportament no li va semblar gens oportú. «No li demanava res. Almenys una mena de teràpia per canviar impressions, ja que ella presidia la Fundació d'Ajuda contra la Drogadicció (FAD). Em va trair. Va trigar dos mesos a donar-me el condol», ha explicat el comunicador i escriptor.

L'actitud de Joan Carles I amb ell va ser totalment diferent. «El Rei de seguida em va trucar plorant», ha subratllat.

És clar que, als gairebé 90 anys, aquest periodista que ha viatjat per tot el món no canviarà d'opinió sobre els membres de la reialesa espanyola. Per ell tots s'han comportat malament amb l'emèrit i no li faria res que tornés a Espanya per quedar-se. Al cap i a la fi, per al comunicador estaria en tot el seu dret de fer-ho.