Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei Felip VI parlant en l'acte d'homenate a les víctimes de la Covid-19

Jaime Peñafiel ho revela: El rei Felip pateix dues malalties rares

El monarca va viure una adolescència complicada per dues malalties que han estat a l'ombra de la família reial

El rei Felip VI parlant en l'acte d'homenate a les víctimes de la Covid-19
El rei Felip pateix dues malalties rares i la família reial ho amaga | Europa Press


Amb l'arribada de la Covid-19, el sistema sanitari de Catalunya i països de l'entorn es van veure obligats a reestructurar-se a correcuita per atendre l'onada de malalts de Covid-19. Ara bé, tot i que hi ha altres malalties, aquestes han quedat oblidades.

Precisament, el rei Felip VI pateix dues malalties rares que han estat amagades a la ciutadania. Així ho publica Jaime Peñafiel, expert en la casa reial, en el seu llibre 'Anécdotas de oro'. En aquest document es recullen curiositats vinculades a la família reial i fins i tot destapa els secrets més íntims.

Segons Peñafiel, Felip VI pateix narcolèpsia, un trastorn neurològic crònic en què la persona experimenta impulsos de dormir sense poder controlar-ho. A més, també es veu afectat per l'onicofàgia, l'acte de menjar-se les ungles de manera compulsiva. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]
 

«Era un nen malcriat, amb un baix rendiment en els estudis, amb faltes d'assistència i puntualitat, i dèspota»

Així descriu al petit Felip VI, però les descripcions no acaben aquí. També assegura que tenia «un greu problema afegit: el son. Durant la pubertat mostrava certa vagància, somnolència i falta d'interès. Es quedava adormit a peu dret. Si estava assegut, Felip s'adormia. Això és narcolèpsia».

De fet, l'escriptor destaca com es va viure el 23-F a la casa reial. Joan Carles I va obligar Felip VI a presenciar tot el que es cuinava a La Zarzuela durant el cop d'Estat. «Felip, no t'adormis!, va cridar-li. L'explicació, independent de la seva edat, és que Felip estava passant una mala ratxa, a conseqüència del seu creixement: es quedava adormit a peu dret. M'estranya que l'equip mèdic de la casa reial no es preocupés mai per aquest problema de narcolèpsia o somni sense previ avís».

El periodista assegura que per despertar a Felip calia «obrir les finestres de bat a bat o trucar per telèfon des de la centraleta de La Zarzuela». Ara bé, tot es va complicar durant la seva etapa universitària al Canadà. «El règim del College era molt estricte. La governanta havia de posar-li una bossa de gel a la cara[...]Si estava assegut, Felip s'adormia, per això van recomanar que estigués sempre a peu dret sense recolzar-se perquè si no també s'adormia. I amb els colzes a la taula dormia igual», una autèntica tortura.

Encara que les paraules de Jaime Peñafiel manquen de fiabilitat, és cert que la narcolèpsia no té cura. Tot i això, els símptomes es poden controlar amb diverses sessions de teràpia.

L'altra malaltia de Felip VI

Amb tot això, Felip VI pateix una segona malaltia derivada de l'estrès, l'ansietat i la impulsivitat. El rei pateix onicofàgia, l'acte de menjar-se les ungles de forma compulsiva, que pot causar problemes en la dentadura, infeccions o deformacions en la cutícula.


En aquest cas, hi ha imatges del monarca que confirmen les paraules de Peñafiel. Si bé aquesta segona patologia també és de caràcter psicològic, es pot posar remei amb sessions de teràpia.