La infanta Sofia té una taca de naixement circular a la cama

Letícia, preocupada per la seva filla petita Sofia: «Són inseparables»

La infanta estarà lluny de la seva germana Elionor, amb qui té molta complicitat

La infanta Sofia no ha rebut amb alegria la decisió dels seus pares d'enviar la seva germana, la princesa Elionor, a continuar la seva formació acadèmica a l'estranger. Felip VI i Letícia han decidit que la seva primogènita cursi els seus estudis de batxillerat en una de les institucions educatives més prestigioses d'Europa: l'UWC Atlantic College de Gal·les (Regne Unit). 

La futura hereva al tron viurà dos anys fora d'Espanya, separada de la seva família, cursant un exigent i complet programa acadèmic. Aquest conté, entre d'altres, matèries de ciències i de lletres, així com un curs interdisciplinari sobre teoria del coneixement, una monografia de caràcter investigador i un programa especial de creativitat. 

La infanta Sofia, trista després de la imminent marxa de la seva germana Elionor a Gal·les

Aquest estiu, la princesa Elionor posarà rumb a Gal·les, després de superar unes estrictes proves de selecció. Aquestes consten d'una fase inicial de preselecció desenvolupada de forma anònima per cada candidat i d'una fase final on es realitza una entrevista telemàtica i diferents proves.

La decisió dels reis d'Espanya d'enviar la seva filla a l'estranger ha estat molt qüestionada per la societat espanyola. Moltes persones no entenen la necessitat de costejar una educació internacional que té un preu anual de 76.500 €, especialment en una situació actual tan delicada per la pandèmia. A més, el consideren un menyspreu a l'educació espanyola, atès que són uns estudis que podria cursar en qualsevol centre madrileny.

Al marge de les crítiques, no hi ha dubtes que es tracta d'una gran oportunitat acadèmica per a la princesa Elionor i tota la família reial és conscient d'això, fins i tot la infanta Sofia, que al principi no va veure amb bons ulls la marxa de la seva germana .

Sofia i Leonor: de compartir habitació a viure dos anys en països diferents

La filla menor de Felip VI i Letícia ja ha assumit la marxa d'Elionor a l'estranger, però no pot deixar d'estar trista quan s'imagina els dos pròxims anys lluny de la seva germana i confident.

«Des del palau de La Zarzuela ens filtren el pesar de l'adolescent de catorze anys a l'hora d'imaginar-se sense la companyia de Leonor, que, a part de germana, és la seva confident, companya de jocs i amiga. Són inseparables i solen fer plans en comú, tenen les mateixes amigues i viuen l'una per l'altra», asseguren a 'Informalia' fonts pròximes a la casa reial.

L'escassa diferència d'edat les ha convertit en amigues inseparables i, per primera vegada, hauran d'emprendre camins per separat. La unió de les dues germanes arriba fins al punt que, a hores d'ara, les adolescents seguien compartint habitació.

Es tracta d'una notícia que va saltar a la llum aquest passat estiu a través d'un especial de la revista 'Hola!', on es van revelar alguns dels aspectes més íntims i privats de Leonor. El fet que Leonor i Sofia dormin juntes va causar un gran impacte perquè resulta cridaner que comparteixin habitació en una casa de gairebé 2.000 metres quadrats i que, en plena adolescència, les joves no vulguin tenir el seu espai personal.

En qualsevol cas, es tracta d'una revelació que va posar de manifest l'enorme complicitat entre les dues germanes, que ja estarien planejant com mantenir el contacte a partir de l'estiu, quan Leonor s'instal·li a l'institut de Gal·les. Segons apunta la mateixa font pròxima a la reialesa a 'Informalia', les joves ja s'haurien promès comunicar-se per les xarxes socials, sempre que sigui possible, ja que el nou col·legi de la futura hereva al tron té un estricte codi de conducta que ha de complir rigorosament tot l'alumnat.