El passat 10 de setembre es va celebrar el Dia Mundial del Suïcidi i per aquest motiu, Javi Martín, que va ser el presentador de 'Caiga quien caiga', que s'emetia a Telecinco, el 1996, al costat de 'El Gran Wyoming', va acudir divendres passat a una entrevista a 'La hora de la 1' per explicar el drama que ell va viure en relació amb aquesta situació.
Tot i que ara ja ha deixat aquell dur moment enrere, Martín va obrir-se públicament per explicar que el 2011 va caure en una depressió i li van diagnosticar un trastorn bipolar. «Un dia a la sala de casa meva, una veu interior em va dir: 'Llença't per la finestra'. Em vaig començar a donar cops al cap. Però no se'n va anar. Vaig viure constantment durant mesos amb aquest pensament al cap, fins que un dia em vaig recolzar a la barana de la meva terrassa inclinat per llençar-me».
Martín defensa que cal parlar del suïcidi
«Volia explicar-li a la gent que es pot sortir d'aquesta situació», ha manifestat al programa de Televisió Espanyola, encara que ha estat molt dur compartir la seva història públicament. «Quan em va passar, estava tan enfonsat i tenia tal sofriment, angoixa i depressió, que jo no creia que me'n pogués sortir, per això, cal demanar ajuda i posar-se en mans de professionals», ha dit. «És un tema tabú perquè realment l'entorn de la persona que s'ha suïcidat o ho ha intentat sent que ha fracassat, és un fracàs de la societat i, sobretot, dels polítics», ha reblat.
És per això que Martín ha demandat que hi hagi més intervenció per ajudar a aquestes persones, al·legant que «són 3.600 persones les que es suïciden a Espanya a l'any, 10 suïcidis al dia, es necessita que els mitjans s'impliquin». Malgrat la popular creença sobre que els mitjans no haurien de parlar sobre aquest tema, perquè es podria provocar l'efecte invers, Javi Martín ha defensat que això no és així i que cal que se'n parli: «Quan es parla del problema es parla de la solució» i cal «normalitzar-ho».
El Govern no ofereix ajuda per a aquestes persones, segons Martín
«Cal invertir en salut mental», ha assenyalat en el programa. «A la seguretat social em van donar cita per a dos mesos vista, temps en el qual podria haver recorregut al suïcidi» ha explicat en referència a la seva dura experiència, però ha revelat que va acudir a tractaments privats per prevenir-ho. També ha volgut compartir que hi ha un telèfon d'ajuda contra el suïcidi, el 911 385 385, però no ha estat creat per una entitat pública, sinó per l'Associació La Barandilla.
Finalment ha volgut advertir que és imprescindible estar atent a «certs senyals, frases que, si s'escolten, es poden detectar problemes de depressió» a les persones.