Jesulín de Ubrique durant el festival taurí de Chinchón, a Madrid

Jesulín de Ubrique trenca el silenci i revela detalls de la relació amb Belén Esteban

Alfredo Sánchez publica el llibre 'Jesulín 3.0' que fa un repàs de la biografia del torero i de la seva família

Amb l'arribada del desembre, Alfredo Sánchez ha publicat el llibre 'Jesulín 3.0', una obra que recull per primera vegada la biografia de Jesulín de Ubrique i la de la seva família. El llibre ha estat escrit amb motiu del 30 aniversari de Jesulín de Ubrique en el món dels toros, i cada capítol està dedicat a un membre de la seva família. A més, en el llibre també es parla del seu romanç amb la col·laboradora de 'Sálvame', Belén Esteban, que apareix en el capítol 19.

Belén Esteban protagonitza el capítol 19 del llibre 

En el capítol 19, Alfredo Sánchez explica que la relació entre Jesulín i Belén, es va fer oficial el dia del casament de Fran Rivera i Eugenia Martínez de Irujo, el 23 d'octubre de 1998, a la catedral de Sevilla. Belén Esteban va aparèixer agafada del braç del torero, lluint un somriure tímid.

Menys d'un any després, el 20 de juliol de 1999, la parella va donar la benvinguda a la seva primera filla: Andrea Janeiro Esteban. Tot i que mare i filla van anar a viure a Ambiciones, la finca del torero al municipi Prado del Rey, Cadis, la relació només va durar cinc anys. Cal destacar que la finca és un símbol per a Jesulín de Ubrique. Va comprar-la l'any 1990 per noranta milions de pessetes, i va anomenar-la Ambiciones perquè és el nom amb el qual va debutar com a noveller a la plaça de Ronda l'any 1989.

Després de separar-se de Belén Esteban, va conèixer a qui l'autor del llibre defineix com «la dona de la seva vida», María José Campanario. Es van casar el 2002 i van tenir dos fills: Julia i Jesús Alejandro Janeiro Campanario. A més, desmentint el que molta gent creu, no es van conèixer quan el torero va tenir l'accident, sinó que va ser un any abans, el 2000, a El Bosque, un poble molt proper a Ubrique.

Maria José Campanario estava passant uns a El Bosque amb una amiga i van decidir anar a dinar a un restaurant. Jesulín, que també era amic d'aquesta noia, va convidar-les a prendre cafè.

Un dels toreros més mediàtics del segle XXI

Jesulín de Ubrique és un dels toreros més mediàtics del segle XXI, tal com va succeir en el segle XX amb Manuel Benítez, 'El Cordobés'. Tots dos han estat uns grans personatges del màrqueting taurí. Benítez va utilitzar la premsa i el llançament de bitllets des dels balcons abans de sortir a torejar per cridar l'atenció, mentre que el pare d'Andrea Janeiro no va dubtar a baixar-se els pantalons en directe a la televisió en un programa presentat per Mercedes Milá per mostrar les ferides que té al cos. 

En un dels capítols del llibre també es parla de la seva faceta com a cantant, on l'autor revela el preu que va haver de pagar per això. Tot i que la seva cançó 'Toda' es va fer molt famosa, a les places de toros van començar a cantar-la per burlar-se i això va provocar que Jesulín suspengués unilateralment el contracte que tenia amb la discogràfica i els compromisos que ja tenia acordats. És per això que va haver de pagar una indemnització de 80 milions de pessetes.

Va canviar el futbol pels toros

El llibre també explica com va començar en el món dels toros. Va ser per culpa d'un deute econòmic del seu pare, Humberto Janeiro, qui va morir el passat mes d'agost. Humberto era empresari i es dedicava a contractar espectacles a la zona de Cadis i, malgrat que va contractar a Rocío Jurado per a la Feria de Ubrique, no va sortir bé i es va endeutar.

Per aquesta raó, va decidir vendre un terreny per poder pagar. «No venguis el camp, que jo em faig torero», va dir-li Jesulín de Ubrique, qui va decidir canviar el futbol pels toros. El passat mes de setembre es van complir trenta anys de la seva alternativa a Nimes i per commemorar-ho volia tornar a una plaça de toros, però la crisi sanitària ho ha impedit.

L'obra d'Alfredo Sánchez també explica el greu accident de cotxe que va patir Jesulín i pel qual els metges li van dir que era possible que no pogués tornar a caminar.