Jesús Mariñas i Ana Rosa Quintana

Jesús Mariñas destapa la cara desconeguda d'Ana Rosa Quintana: «No ho dubtem»

El periodista gallec revela el costat més íntim d'Ana Rosa, fora de la televisió a causa d'un càncer de mama

Ana Rosa Quintana, apartada de la televisió a causa del tractament que ha hagut d'afrontar per curar-se d'un càncer de mama, és molt estimada pels seus companys de professió. Molts periodistes li han dedicat columnes als mitjans i missatges a les xarxes socials, destacant la vitalitat de Quintana. Un dels referents en el periodisme del cor, Jesús Mariñas, ha escrit una bonica carta a Ana Rosa a 'Diez Minutos'.

A l'article, Mariñas ha revelat el costat més íntim d'Ana Rosa, amb què queda clar l'afecte que el comunicador gallec té per la veterana presentadora de Telecinco. Destaca que se la veu animada en les últimes fotografies, i espera que el càncer de mama no freni «la seva vitalitat i ganes de gaudir i comunicar-se». Cal recordar que, fa unes quantes setmanes, Mariñas també va anunciar que patia càncer, en concret, de bufeta. 

Jesús Mariñas en un plató de televisió

El periodista Jesús Mariñas posa sobre el pedestal Ana Rosa Quintana | GTRES | GTRES

El que més destaca Mariñas d'Ana Rosa és la seva predisposició a lluitar. «Mostra un coratge digne d'aplaudiment i en aquests reportatges apareix juvenil. Amb indumentària cridanera i de bon gust, radiant i brillant. Sense evidència de sentir-se malament, inquieta, intranquil·la o preocupada: és un exemple de fermesa», confessava el periodista gallec.

Mariñas: «Ana Rosa se sent bé, relaxada, decidida a superar-ho»

Per a la figura de la premsa rosa, «Ana Rosa diu que sent bé, relaxada, decidida a superar-ho i a no deixar-se vèncer». Sempre són els mateixos que s'intercanvien omplint l'actualitat social. Resisteixen, aguanten i no cansen, cosa que tampoc passa amb Ana Rosa», destacava Mariñas.

A més, Mariñas ha destacat el suport que té Ana Rosa a la seva família per superar el tràngol, i ha explicat que «viu entregada a la seva feina i productora i als seus fills, a més del seu marit, que li serveix de refugi, pau, desfogament i consell». Aquestes persones, segons Mariñas, són la seva vàlvula d'escapament, i entre elles també hi són Patricia Pardo, Joaquín Prat i Ana Terradillos, que són per a ella «una distracció lleial, disposada i respectuosa», segons sostenia el veterà periodista.

Primer pla d'Ana Rosa Quintana amb posat seriós
Ana Rosa Quintana té un càncer de mama des de fa un mes | GTRES

Ana Rosa Quintana, un «exemple de dona» per a Jesús Mariñas

A l'article, Mariñas també destaca que Ana Rosa és un «exemple de dona empresària que, malgrat l'esforç laboral, no descuida casa seva i la família». En aquest sentit, el periodista del cor destaca l'equilibri d'Ana Rosa en els àmbits de la seva vida, per la qual cosa intueix que actualment serà capaç de centrar-se en la seva patologia. «Si Ana Rosa ja era única professionalment, ara demostra que humanament també està a l'altura», ha escrit.

Mariñas: «Aquest gest valent serà un estímul que molts copiaran»

Mariñas no ha escatimat en afalacs per descriure Quintana, a qui destaca com «exemplar i digna de ser imitada». El seu caràcter, segons Mariñas, «es reflecteix en els seus treballs, tan únics, singulars, personals i humans. No dubtem que aquest gest valent serà un estímul i exemple que, sens dubte, molts copiaran», confessava el gallec, que desitjava a la presentadora que segueixi amb aquesta força, voluntat i empenta, «i que d'aquí poc el càncer només sigui un mal record».