Joan Carles I abandona Espanya sense la reina Sofia, però es desconeix on ha marxat

La reina emèrita es troba «a prop» de Felip VI

Imatge d'arxiu de l'exrei d'Espanya, Joan Carles I
Joan Carles I ha abandonat Espanya després de comunicar públicament les seves intencions | Catalunya Diari

Després d'anunciar aquesta tarda de dilluns, 3 d'agost, que té pensatmarxar de l'Estat espanyol, sembla que el rei Joan Carles I no ha perdut el temps. Segons han avançat Antonio García Ferreras a La Sexta, el monarca emèrit ja ha abandonat el palau de la Zarzuela i Espanya, si bé ningú sap on està.

La reina Sofia no ha acompanyat Joan Carles I a l'exili

«No sabem encara el destí. Serà el mateix rei emèrit qui el doni a conèixer, o com a mínim aquest és el seu plantejament», ha assegurat el periodista al programa 'Al Rojo Vivo'. Amb tot, un dels grans dubtes actuals és quina decisió prendrà la reina Sofia, que a hores d'ara «segueix a prop del rei Felip VI». 

«En principi, no acompanyarà el rei emèrit», ha insistit el presentador, que ha recordat també que, segons la defensa del monarca, romandrà en plena disposició «del Ministeri Fiscal per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportuna». Finalment, Antonio García Ferreras ha pronosticat un tancament de files de la Casa Reial al voltant dels actuals monarques. «Hi haurà un reconeixement al rei», ha destacat. 

Carles Puigdemont: «Ja se sap que els Borbons sempre acaben tornant»

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha reclamat aquest dilluns una «república catalana» i no espanyola perquè «ja se sap que els Borbons sempre acaben tornant», un cop sabuda la intenció de Joan Carles I d'abandonar Espanya.

En un missatge a les xarxes socials, el líder de JxCat ha dit que «avui és un dia» per «recuperar muntanyes d'hemeroteca, hores de tertúlies i quilòmetres de xarxes socials des de finals d'octubre del 2017» i també per «guardar els silencis i les hipocresies d'alguns servils». «República sí, però catalana que ja se sap que els Borbons sempre acaben tornant», ha reblat.

Oriol Junqueras: «L'Espanya irreformable i corrupta de sempre»

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha lamentat aquest dilluns que el govern espanyol «miri cap a una altra banda» i els jutges del Tribunal Suprem «passin» de la voluntat de Joan Carles I d'exiliar-se d'Espanya «perquè l'emèrit no és independentista». El líder dels republicans ha ironitzat que la llei «sigui igual per a tots» i ha criticat que Felip VI permeti que «el seu pare corrupte marxi i no doni explicacions». «L'Espanya irreformable i corrupta de sempre», ha sentenciat a través de Twitter.


Comentaris

envia el comentari