IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

A la llum el pla imminent de Joan Carles per passar la mà per la cara al seu fill

El rei emèrit anunciarà la decisió que ha pres quan la Fiscalia parli

Fotografia de Joan Carles I i Felip
Joan Carles anunciarà que abandona la Zarzuela amb una nota | la Sexta

La Casa Reial i el govern estan treballant per fer fora a Joan Carles I i allunyar-lo del rei Felip VI i salvar la institució la qual està en perill pels escàndols que han sortit durant els últims mesos sobre l'origen tèrbol de la seva fortuna en un compte opac de Suïssa.

El pla estaria gairebé enllestit i podria ser efectiu a mitjans d'agost. Conscient d'aquest compte enrere, el rei emèrit es resisteix a renunciar al seu títol: «Aquesta ha estat la meva casa durant 58 anys i ningú és qui per treure d'aquí».

Es preveu que Joan Carles faci pública la seva renúncia

El pla per salvar la institució té previst que sigui el mateix Joan Carles qui anunciï la seva renúncia a través d'un comunicat per evitar que Felip VI sigui l'executor d'una traïció al seu propi pare. Així doncs, s'ha acordat que el rei emèrit comuniqui la decisió a través d'una nota realitzada pel bufet que el pare de Felip VI ha contractat com a defensa pels processos judicials que hi han oberts contra ell.

Aquest pla s'executarà però després de conèixer la decisió del fiscal Juan Ignacio Campos qui va ser designat el 5 de juny per dur a terme la investigació. Ara però, ha de decidir si s'arxiva el cas o si passa a mans del Tribunal Suprem perquè s'iniciï la judicialització del cas.

La Fiscalia busca delimitar o descartar la rellevància penal de les accions econòmiques de Joan Carles i si aquestes van ocórrer abans o després del mes de juny de 2014. Durant aquesta data el rei emèrit estava protegit per la inviolabilitat reconeguda al cap de l'Estat. La decisió podria fer-se pública durant la primera quinzena d'agost. Un cop es faci pública, Joan Carles es veurà obligat a emetre el comunicat que anuncia la seva sortida de la Casa Reial.

El pròxim destí de Joan Carles

Amb la decisió de marxar presa, Joan Carles ja tindria el seu pròxim destí decidit. La seva pròxima parada seria la República Dominicana on s'especula que estaria sota l'empara dels germans Franjul. No obstant això, també es parla de Ginebra, on viu la infanta Cristina. D'altra banda, s'ha conegut que un grup d'amics propers al rei emèrit estan reunint diners per ajudar-lo econòmicament a iniciar una nova vida en un pis de lloguer en una zona residencial de Madrid amb servei.


Comentaris

envia el comentari