Joan Carles

Joan Carles I ja és a Espanya

El rei emèrit torna a trepitjar terra espanyola després de molt de temps a l'estranger

La notícia que s'esperava des de fa gairebé dos anys finalment ha passat. I és que el rei emèrit ha tornat a la seva terra, Espanya. Després de molt de temps als Emirats Àrabs, Joan Carles I torna a ser a casa.

Va ser ahir, quan l'avió privat en què viatjava va aterrar a l'aeroport de Peinador, a Vigo. Ara mateix, totes les mirades estan posades en l'emèrit i en els assumptes pendents que té.

Tothom espera impacient que Joan Carles faci alguna declaració o que almenys tingui una conversa amb el seu fill, Felip VI, després de tant de temps sense veure's. Això sí, la persona que vol evitar sigui com sigui és Letícia, amb qui mai ha tingut bona relació.

Primer pla del rei Joan Carles
El rei emèrit torna a trepitjar terra espanyola | GTRES

 

Joan Carles torna a la seva terra

Tal com estava previst, el rei emèrit va arribar a Espanya ahir a la tarda. Després de gairebé dos anys des que els reis el van convidar a abandonar el país, ha tornat amb ganes de donar guerra a la Zarzuela.

En vista de tota la polèmica generada pels diversos secrets i embolics sentimentals de Joan Carles que van sortir a la llum, el rei va considerar que el millor era que el seu pare fes les maletes. Ara es tornaran a veure les cares, i segur que tots dos tenen moltes coses per explicar-se.

Això sí, abans que pare i fill es reuneixin, Joan Carles ha decidit allotjar-se a casa del seu gran amic Pedro Campos, a la localitat gallega de Sanxenxo, on passarà uns dies de descans per desconnectar de tota la mediatització que ha generat el fet que hagi tornat al país.

 

Una estada curta, però intensa

I és que l'emèrit estarà molt poc temps a casa; només quatre dies. Va arribar ahir, dijous 19 de maig, i dilluns, 23 de maig, ja torna a Abu Dhabi.

La intenció dels reis és que Joan Carles mantingui la residència habitual a l'estranger, amb la possibilitat de tornar a Espanya quan vulgui. Noi obstant això, Letícia espera que aquestes visites siguin molt puntuals i esporàdiques.

Sigui com sigui, Felip VI té clar que les portes del palau estan tancades per al seu pare. I és que la imatge de la Corona no es pot tacar, i el rei ho sap de sobres. Un pas en fals de l'emèrit podria suposar un revés molt dur a la Zarzuela.

Letícia i Joan Carles es tornen a veure les cares

Tot i que la reina no volia que el seu sogre tornés a Espanya, no li ha quedat més remei que acceptar-ho. I és que, després de diversos episodis polèmics que han protagonitzat, tothom sap que tenen molt mala relació.

Tot i això, la mare de Sofia i Elionor pot estar tranquil·la, ja que en principi no haurà de bregar amb l'emèrit. Després de passar el cap de setmana a Galícia, Joan Carles es desplaçarà a Madrid per a parlar amb el seu fill i amb l'emèrita, i després tornarà als Emirats Àrabs.

Letícia, Felip VI, Joan Carles I, la infanta Sofia i la princesa Elionor
Letícia haurà de tornar a veure el seu sogre | GTRES

Sembla que no s'hauran de veure les cares, almenys aquesta vegada. I és que l'emèrit pot trepitjar terra espanyola quan vulgui, així que caldrà esperar per veure si torna aviat. Sigui com sigui, Joan Carles I és a Espanya, i haurà d'aclarir molts assumptes.