Primer pla del rei emèrit, Joan Carles I

Joan Carles de dol: mor una íntima amiga seva, Cristina

Joan Carles, consternat després de dir adeu a la seva gran amiga

Joan Carles, el rei emèrit d'Espanya, està de dol després de conèixer com una de les seves amigues més íntimes ha mort fa unes quantes hores. Així és, concretament ha mort víctima d'un càncer contra el qual lluitava des de feia temps.

El pare de Felip VI s'ha quedat gelat després de la notícia de la mort de Cristina Macaya, als 77 anys. I és que ha estat una figura molt important per a Joan Carles i una de les dones més notòries de l'illa de Mallorca.

A l'esmentada illa va conèixer fa anys Joan Carles i amb aquest mantenia una relació sòlida des de fa dècades. A més, Cristina Macaya va ser presidenta de la Creu Roja durant 11 llargs anys i era col·laboradora de 'Proyecto Hombre'.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Joan Carles està trencat després de la mort de la seva amiga

Sobre ella, també podem ressenyar que era una grandíssima amiga de Marta Gayá, dona amb qui es va relacionar Joan Carles en alguna ocasió.

Fotomuntatge de Cristina Macaya i Joan Carles
Joan Carles ha dit adeu a una bona dona | CatalunyaDiari

Així mateix, ella va ser una de les defensores més grans del rei emèrit quan el van forçar a marxar d'Espanya per passar els seus últims anys a Abu Dhabi.

«A Joan Carles el conec des de petita i no m'importa que diguin que me n'he anat amb ell. El que estan fent és massacrar una persona que va donar obertura a Espanya», deia al seu dia.

«Aquesta rossa que no conec (Corinna Larsen) li ha fet molt de mal. Però Espanya seria ignorant si Joan Carles no hagués fet moltes coses, creu-me», va confessar en un diari de tirada nacional.

Joan Carles sap com ha estat d'important a la seva vida

Cal comentar que es va casar tan sols en una ocasió amb l'empresari Javier Macaya i amb aquest va tenir quatre fills: Sandra, Cristina, Javier i María.

Imatge de Cristina Macaya
L'amiga íntima de Joan Carles ha mort als 77 anys | Mediaset

Això sí, el seu matrimoni no va ser l'única gran relació que va tenir, i és que amb Plácido Arango va estar ni més ni menys que 17 anys. Plácido era un empresari mexicà i fundador del 'Grup Vips', que va perdre la vida fa tot just tres anys.

«Jo només vaig estar casada una vegada. Plácido i jo ens portàvem molt bé, sabíem donar-nos el nostre espai. Els amors no tenen a veure amb la meva vida, a mi no em canvien ni m'agrada estar casada», va assegurar.

Sobre la seva vida, l'íntima amiga de Joan Carles era de pare gallec i mare sevillana i especialment li agradava la cultura. Però, per si no n'hi hagués prou, l'apassionava moltíssim l'art i per això, posseïa una gran col·lecció d'obres d'art a casa seva. Tots els que la coneixien deien que era «una dona discreta, molt generosa i amiga dels seus amics».

El 2006 va rebre el premi 'Women Together'

Cap al 2006, l'amiga de Joan Carles va ser premiada amb un dels guardons de les Nacions Unides que deixava palès la seva categoria humana.

Primer pla de Cristina Macaya
Cristina, en una imatge d'arxiu | Instagram

En concert, li van atorgar el premi 'Women Together' a col·lació de la feina que va realitzar perquè les condicions de vida de les dones empresonades amb fills fossin notablement millors.

Ella vivia a Madrid, però també ho feia a cavall entre Nova York i París, tot i que la seva estimada Mallorca sempre va ser la feblesa. De fet, Macaya deia fa un temps que de l'illa mallorquina sempre l'atreia «la bellesa, la qualitat de vida i la gent».

I és que, el que han vist els seus ulls a la seva finca d'Es Canyar no ha estat moc de gall dindi. Sí, ja que hi han passat des de presidents americans, com a Bill Clinton i la seva família, fins als ducs de Kent. I també artistes com a Miguel Bosé, 'celebrities' com a Isabel Preysler o dissenyadors com a Valentino.