Joan Carles

La curiosa forma en què el rei Joan Carles aconseguia humiliar a Letícia

L'emèrit i la seva nora mai han arribat a tenir bona relació

Més lluny que mai de casa seva, el rei Joan Carles acaba de fer 84 anys. Però, de moment, no se sap si l'emèrit haurà rebut les felicitacions del seu fill Felip, la seva nora Letícia o de la seva dona, la reina Sofia.

Tot i que les últimes setmanes ha corregut el rumor d'un possible retorn a Espanya, la realitat que viu actualment l'emèrit és molt diferent de la que hauria volgut.

Malgrat això, continua tenint molt present la idea de retornar al seu país i tornar a estar amb la seva família. Tot i que el gran i principal impediment continua sent l'oposició del seu fill i el rebuig que sent de part de la seva nora.

Tal com assenyala Pilar Eyre: «Per a l'emèrit, la reina Letícia s'ha convertit en la seva nèmesi, la seva bèstia negra, perquè pensa que està darrere del que ell considera una campanya en contra i creu que ha instigat el seu fill perquè el repudiï».

Imatge de la reina Sofia i Letícia a un acte benèfic
Sofia té una mala relació amb una persona de l'entorn de Joan Carles | EUROPA PRESS

«El paper més difícil és el del fill. Estima al seu pare, però alhora és conscient que cal mantenir-lo tan allunyat com sigui possible pel bé de la institució. I una conversa amb ell només pot desembocar en creus de retrets i exigències», assegura.

Però, quin és realment el motiu d'aquesta mala relació entre Joan Carles i la reina Letícia? Doncs, pel que sembla, tot es remunta a l'assetjament i l'enderrocament que va haver de suportar l'esposa del rei Felip al començament de la seva relació.

Letícia, Felip VI, Joan Carles I, la infanta Sofia i la princesa Elionor
Fotografia de la família Reial amb la Reina Letícia, el Rei Felip VI, el Rei emèrit Joan Carles I i la infanta Sofia amb la Princesa Elionor | GTRES

«Se l'acusava de tot: de ser una frívola interessada només en els modelets i en les operacions d'estètica, de tractar malament la sogra, de portar-se malament amb les cunyades, de tenir problemes d'anorèxia, de no educar bé a les seves filles...», continua l'experta en Casa Reial.

El malnom que emprava Joan Carles per humiliar-la

«Per no parlar de la seva família! Com més penoses eren les aparicions públiques de Joan Carles, més creixien les crítiques a Letícia». En el seu moment, la mare d'Elionor i Sofia tenia molt clar que tots els dards es dirigien cap a ella. I la majoria de vegades era per encobrir els escàndols familiars: «Ella ho sabia i no tenia cap arma per defensar-se».

El rei Joan Carles amb cara de sorpresa
El Rei Joan Carles I amb el Rei Felip VI al costat amb cara de sorpresa | GTRES

«L'última estocada havia tingut lloc feia pocs mesos, on s'havia estès el rumor que algú estava sotmetent la princesa d'Astúries a xantatge. Una situació molt delicada que invalidava el seu camí cap a la Corona. En aquestes condicions era impensable que el Rei abdiqués», explica Eyre.

A això se suma, que Letícia començava a convertir-se en un autèntic problema perquè Felip finalment pogués regnar. «El principal obstacle perquè Felip regnés no era la seva falta de preparació, ja que tothom sabia de les seves qualitats, sinó la seva dona». Just per això, i segons explica Eyre, el seu pare li va demanar que es divorciés.

La reina Letícia i el rei Felip VI
La reina Letícia i el rei Felip mirant-se amb cara de felicitat | GTRES

D'altra banda, sembla que l'emèrit tenia planejat divorciar-se de la reina Sofia i casar-se amb Corinna. Un cop mestre que finalment no va aconseguir fer.

Poc després, Joan Carles decidia emetre un comunicat en què anunciava que deixava el tron. «Un anunci que agafava per sorpresa la seva pròpia família: tant Sofia com Felip eren a l'estranger i Letícia a casa del seu pare».

Tal és la ràbia que l'emèrit tindria a la seva nora, que fins i tot li hauria posat un curiós malnom. «Ja sabem que ets la més intel·ligent de la família, però, si us plau, deixa parlar els altres», asseguren que va arribar a dir-li en una ocasió per fer callar-la.

Així, decidia batejar-la amb el curiós malnom de 'la Princesa de Tolosa', deixant clar que li semblava una llista i una pedant.