YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Filtren la imatge de Joan Carles I a l'estranger que fa saltar les alarmes a Zarzuela

A la fotografia es veu a l'emèrit molt desmillorat

El Rei Joan Carles I molt seriós
Filtren la imatge de Joan Carles I a l'estranger que fa saltar les alarmes a Zarzuela| GTRES

Molt desmillorat i ajudat per dos guardaespatlles és com apareix el rei emèrit Joan Carles I en la imatge que s'ha filtrat i que ha fet saltar totes les alarmes pel seu estat físic. La imatge ha estat presa per uns turistes espanyols i crida l'atenció pel deteriorament de Joan Carles, que amb prou feines es manté en peu.

La fotografia té com a data el 29 de desembre i va ser difosa al programa de Telecinco, 'Viva la vida'. És la segona foto del monarca des de la seva arribada als Emirats Àrabs. Des del mes d'agost no es tenia una imatge seva, i l'empitjorament és notable.

A l'agost, 'Nius' va publicar en exclusiva una imatge de Joan Carles baixant per l'escaleta de l'avió a la seva arribada a Abu Dhabi. A la fotografia filtrada en les últimes hores es veu a Joan Carles baixant d'un vaixell en un pantalà del Club Nàutic de Yas, un illot artificial on se celebra la competició de Fórmula I a la qual el rei sol acudir freqüentment.

El lloc és a prop de la 'suite' del luxós hotel 'Emirates Palace', propietat de la família reial d'Abu Dhabi, on s'allotja Joan Carles. L'emèrit es va decantar per Emirats Àrabs com a destinació després de la seva sortida d'Espanya pels vincles d'amistat que manté amb el xeic, Khalifa Bin Zayed, i el seu germà, l'hereu al tron, Mohammad Bin Zayed.

La instantània ha fet saltar les alarmes pel deteriorament de l'estat físic del rei emèrit, que amb prou feines pot caminar. Joan Carles du un vestit gris i camisa blanca sense corbata, amb la mascareta posada, i està sostingut per dos escortes. La fotografia afegeix més especulació sobre l'estat de salut del rei Joan Carles, que ja va ser motiu de tota mena de rumors dies abans del Nadal.

En aquelles dates circulava que l'emèrit podria estar malalt de Coronavirus, i fins i tot asseguraven que havia estat ingressat a l'hospital Cleveland, a Abu Dhabi, encara que la Casa Reial ho va desmentir. El pare del rei Felip té 83 anys i ha estat intervingut 17 vegades. L'última, a l'estiu de 2019, a cor obert.

Des de llavors porta un 'bypass' aortocoronari i, a més, té problemes de mobilitat. El seu estat de salut i el Coronavirus li van fer desistir de passar el Nadal a Espanya, com era el seu desig. De fet, l'estat de salut de l'emèrit va ser un dels condicionants que es va tenir en compte a l'hora de gestionar la seva situació quan van saltar els seus escàndols fiscals.

Tant Zarzuela i Moncloa van acordar que calia allunyar el rei Joan Carles de Felip per salvar el regnat del fill i la monarquia a Espanya, però Zarzuela va tenir en compte en tot moment el delicat estat de salut del monarca i la seva avançada edat.

L'emèrit ha passat sol el Nadal

Un cop saldats els seus comptes amb Hisenda, Joan Carles va mostrar el seu desig de tornar a Espanya, però ni Zarzuela ni Moncloa eren partidaris d'això. El rei emèrit no té cap causa oberta per la justícia i pot tornar a Espanya quan ho desitgi, però el rei Felip està en el focus i el retorn del rei suposaria un nou terratrèmol a la institució. Per tant, Joan Carles ha passat el Nadal lluny de la seva família.

D'altra banda, la infanta Elena el va visitar el passat novembre i tenia planejat tornar per les festes amb els seus fills, Froilà i Victòria Frederica, però ho van descartar per la quarantena exigida en aquest país als viatgers. L'emèrit va passar la nit de Nadal a casa d'un empresari britànic resident a Abu Dhabi.

Allà va ser on va seguir amb atenció el discurs del seu fill Felip VI, un dels missatges de Nadal de la Casa Reial amb més expectació. La campanya dels sectors antimonàrquics perquè Felip esmentés els escàndols del seu pare va fer que tots seguissin amb molta atenció les paraules del rei la nit del 24 de desembre.

El rei Felip va evitar pronunciar el nom del seu pare i només ho va esmentar de passada, per reafirmar el seu compromís amb «els principis morals i ètics» que «estan per sobre de qualsevol consideració, fins i tot familiar».

La relació entre el rei emèrit Joan Carles i el seu fill, el rei Felip VI, s'ha vist afectada pels escàndols del pare que posen en perill el regnat del fill. Felip va renunciar a l'herència del seu pare el març de 2020, i des de llavors ha evitat esmentar el seu nom en públic, donant suport a més l'estratègia de treure a Joan Carles del país.


Comentaris

envia el comentari