Ja es coneix on està Joan Carles, i no és a la República Dominicana

El monarca ha sorprès a tots amb la seva última decisió

Imatge del Rei Joan Carles I
El Rei Joan Carles podria estar exiliat a Estoril | Catalunya Diari

Ahir va ser un dia clau per a la història d'Espanya. El rei emèrit Joan Carles va anunciar que abandonaria Espanya després tot l'entramat en què està ficat.

Joan Carles va comunicar per carta al seu fill, el rei Felip, la decisió d'abandonar Espanya. Ara la incògnita està en saber el país on l'emèrit passarà la resta de la seva vida.

Joan Carles està a Portugal

'El Confidencial' afirma que segons fonts pròximes a la Família Reial, el rei emèrit va emprendre un viatge en cotxe fins a la localitat portuguesa d'Azeitao, on ha estat acollit per la família Brito e Cunha-Espirito Sant, amb qui manté una relació fraternal des que la seva família va romandre exiliada a Estoril.

Les bones relacions que el monarca ha mantingut al llarg dels últims anys li han permès tenir un ampli ventall de llocs on afrontar el seu desterrament. La Casa Reial està a l'espera del vistiplau de l'emèrit per informar d'on es troba, cosa que pot succeir en les pròximes hores.

Portugal podria ser només un lloc de pas

Aquest podria ser una destinació provisional, ja que molts mitjans afirmen que l'emèrit podria anar definitivament als Emirats Àrabs Units o a un país del Carib. De moment, l'encara marit de Sofia, ha estudiat sempre països veïns on compta amb suport familiar directe, com és el cas de Portugal (Alburquerque), França (Orleans) o Itàlia (Borbó).

El citat mitjà informa que actualment està a Portugal. El complex on s'ha instal·lat Joan Carles és la finca dels Brito e Cunha-Espirito Santo coneguda com a Casa Gran Quinta do Peru, situada a Azeitao, dins el terme municipal de Quinta do Conde, a prop de Setubal i al costat del Parc Natural d'Arrábida. De moment aquesta serà la seva residència, després de descartar altres destinacions més exòtiques com la República Dominicana o Nova Zelanda.

La vida de la Casa Reial ha donat un tomb històric. Molts són els que ja demanen la fi de la corona a Espanya. Gran part de culpa la té Joan Carles, el qual a causa de tots els seus escàndols ha debilitat per complet la monarquia espanyola.

De moment la Casa Reial es manté al marge després del comunicat oficial d'ahir. En el seu compte oficial de Twitter encara no han dit res al respecte.


Comentaris

envia el comentari