El Rei Joan Carles I molt seriós

El motiu pel qual Joan Carles I no va voler que Helena fos reina d'Espanya

L'emèrit sempre ho va tenir molt clar

El rei Joan Carles segueix estant en el punt de mira. És gairebé impossible que l'emèrit pugui estar tranquil després de tot el que ha succeït. Ara, Pilar Eyre ha tornat a la càrrega i ha explicat una cosa que fins ara alguns no sabien.

Aquesta vegada la protagonista d'aquesta història explicada per Pilar Eyre és la infanta Helena. L'experta en la Casa Reial ha narrat al seu bloc per a la revista 'Lecturas' alguna cosa que va marcar molt a la filla gran de Joan Carles.

Recordem que actualment Helena està en un segon pla a la Casa Reial, i probablement la infanta hagi estat de les poques que no ha ocupat polèmiques en els últims anys. Ara, però, es veurà en una d'elles, i no per culpa seva, sinó per la del seu pare.

Pilar Eyre sap molt sobre la Casa Reial, i molt possiblement és la major experta sobre el rei Joan Carles. La lògica hauria dit que Helena havia de ser reina, però per aquella època una dona no podia ser-ho, així que Felip va prendre el relleu del seu pare.

Aquesta decisió ha estat sempre molt criticada, ja que la infanta Helena pot perfectament ocupar la posició de reina. Ara sembla que els temps han canviat, i que per primera vegada una dona podrà ser reina com es tractaria d'Elionor, la gran aposta de la Casa Reial.

Respecte a la decisió de no donar aquest poder a la infanta Helena, Pilar Eyre ha explicat l'origen d'aquesta situació. Tot sorgeix arran d'una conversa del rei Joan Carles, que la periodista catalana ha volgut recordar a la revista 'Lecturas'. «Una merda per als nous temps! Helena no pot regnar i muts i a la gàbia! No he de donar més explicacions!», va dir el rei emèrit segons ha explicat Pilar Eyre en el citat mitjà.

Aquesta conversa es va produir entre Joan Carles i Adolfo Suárez. En un primer instant sempre s'ha qüestionat a la corona de masclisme, ja que ningú entén el motiu pel qual una dona no pot regnar. Doncs, segons Pilar Eyre, això va més enllà del masclisme, i és que Joan Carles no volia veure la seva filla regnant de cap manera. La catalana ha destapat una de les premisses que l'emèrit li va imposar a qui aleshores era president del Govern.

La decisió del rei Joan Carles

«Vull que apartis la infanta Helena de la successió», ha explicat Eyre. Per si aquestes paraules no fossin prou dures, la periodista ha revelat una altra de les 'perles' que Joan Carles li va deixar anar a Adolfo Suárez.

«La meva filla gran no està en condicions de regnar», li va deixar anar l'emèrit al president del Govern. Eyre explica que Adolfo Suárez es va mostrar molest, i que fins i tot li va arribar a dir que «però això és anar en contra dels nous temps».

Sigui com sigui, la infanta Helena està en un segon pla, ni ha pogut ser reina ni tampoc ha tingut importància dins de la institució. Pilar Eyre ha afegit que la infanta sempre ha estat fora dels plans de l'emèrit.

«La pobra Helena quedava, un cop més, apartada. L'aneguet lleig de la família, la maldestra, la que sempre anava endarrerida a l'escola, a la qual han de posar professors particulars fins que a la fi la porten a un centre menys exigent...», ha tancat a la revista 'Lecturas' la periodista catalana.

Sempre s'ha parlat d'una possible marginació. El relat mostrat per Eyre ha deixat clar que la infanta Helena mai ha tingut el reconeixement que ella hagués desitjat tenir. Per si no fos prou, recentment ha vist com els seus fills, Froilà i Victòria Frederica, no deixen de ficar-se en polèmiques. Que si festes il·legals, que si van sense mascareta... Un autèntic maldecap per ella.