Primer pla de Joan Manuel Serrat amb un micròfon

Joan Manuel Serrat revela per fi qui és la mare del seu fill més desconegut

Joan Manuel Serrat ho explica tot

Joan Manuel Serrat és una de les grans figures de la música. Als 78 anys, el cantant s'acomiadava dels escenaris ahir a la seva Barcelona natal amb un concert únic i irrepetible.

Joan Manuel Serrat sempre ha intentat mantenir la vida privada allunyada de la pública. Tot i que els seus avatars sentimentals han estat els grans protagonistes de les lletres de les seves cançons. Molt s'ha especulat sempre sobre la seva figura, però ara el cantant no té cap problema per mostrar el seu costat més personal i explicar-ho tot.

La mare del primer fill de Serrat al descobert

La vida de Joan Manuel Serrat podria omplir pàgines i pàgines d'un llibre explicant les grans històries que ha viscut. Ell mateix ha reconegut més d'una vegada que va escollir ser cantant per «conèixer el món que l'envolta»: «He tingut un ofici que m'ha permès conèixer el món i conèixer gent magnífica», confessava per a El País.

La seva vida ha estat marcada per l'amor a la música, però, sens dubte, el gran amor de la seva vida és Candela Tiffón, amb qui fa més de 43 anys que estan junts. La parella es va casar en secret el desembre del 1978 i des de llavors no s'han separat: «L'amor m'ha tractat molt bé, els meus fills estan sans i tinc cinc nets que m'estimen i jo els estimo. Ah, i Yuta (com es refereix a Tiffón)», confessava.

Imatge de Joan Manuel Serrat durant un dels seus concerts
Joan Manuel Serrat s'acomiada dels escenaris en un concert irrepetible | GTRES

En les poques vegades que Joan Manuel Serrat n'ha parlat, sempre ha demostrat el profund amor que li té. A més, va confessar que mai no li havia dedicat una de les seves lletres:

«Ella es troba per sobre de qualsevol esquema que una cançó pugui plantejar. És la persona amb qui porto quaranta anys, tinc fills i nets i comparteixo un gos. I és una dona a qui no se li va acudir mai explicar-me què opina sobre les meves lletres, el que em sembla meravellós… I no ho menciono perquè llegeixi aquesta entrevista: no ho sol fer», comentava l'autor.

Fruit d'aquesta relació va néixer la seva filla Maria, que és instructora de ioga a Austràlia, i Candela Serrat. Candela és més coneguda pel gran públic, ja que és actriu i ha treballat en grans sèries del nostre país com Estoy Vivo o Caronte.

Foto de Joan Manuel Serrat
Joan Manuel Serrat va mantenir una relació amb Mercè Domènech, mare del seu primer fill | GTRES

No obstant això, abans de Candela i Maria, Joan Manuel Serrat va ser pare de Queco, fruit de la seva relació amb la model Mercè Domènech, el 1969. Molt poc es coneix sobre la relació que van mantenir el cantant i la model aleshores, però ella va ser la mare del seu primer fill.

Unes netes molt orgulloses del seu avi

A més, el fill gran de Joan Manuel Serrat és molt discret de la seva vida privada. El poc que se'n sap és que és productor de televisió i pare de Lucía i Luna, les netes més grans de Joan Manuel Serrat.

Luna, amb Candela, és de les més mediàtiques de la família. La noia de 25 anys va reconèixer ser una fidel seguidora de la trajectòria del seu avi. A més, va confessar com l'admirava: «Soc la fan número u del meu avi i de tots els seus companys de generació. Vaig als seus concerts i tots estan a la meva llista d'Spotify. El que més admiro del meu avi és la seva passió. Tant de bo tingui algun dia la passió per qualsevol cosa com la que té ell per la música», va confessar per a ¡Hola!