Joaquín Prat en Cuatro al Día triste

Joaquín Prat acomiada en directe un gran amic català: 'Et trobarem a faltar'

El popular presentador ha lamentat la mort de l'economista català Josep Maria Gay de Liébana

Joaquín Prat va acomiadar divendres al matí Josep Maria Gay de Liébana, famós economista català que ha mort amb 68 anys aquest divendres, 16 de juliol. L'expert era molt popular entre els espectadors de les televisions generalistes. Així mateix, sempre va fer gala del seu bon tarannà per les seves clares explicacions sobre temes que se'ls entravessaven a molts.

A més, sempre quedarà en la retina dels televidents els moments en què enviava "salutacions virtuals" des de casa, ja en plena pandèmia.

Patricia Pardo, conductora de El Programa de Verano al costat del veterà presentador, també s'ha mostrat molt emocionada en conèixer aquesta trista notícia.

"Era una bona persona, entranyable, un tipus molt estimat en aquest programa. Sempre els ha atès amb un somriure. Va tenir l'elegància d'enviar-nos un missatge de comiat fa una setmana", ha confessat la presentadora en directe.

L'adeu del presentador de 'Cuatro al dia' a Gay de Liébana

A més, Joaquín Prat no va voler oblidar-se de professor en el dia de la seva mort. Va explicar que es van posar en contacte, i que "el seu fill ens va dir que era a l'hospital. Era un gran amic, simpàtic, afable, divertit i un gran comunicador".

[Tweet] 1415986392245710850 [/ tweet]

"Fins i tot per a un ximple com jo, que d'economia no en sé res. El trobarem a faltar", ha dit Joaquín Prat, que li tenia una gran estima.

L'economista va participar en programes com La Sexta Noche, Espejo Público o El programa de Ana Rosa, entre altres formats. "Fort abraçada a la família de Gay de Liébana. 'Abraçades virtuals', professor", ha publicat Iñaki López, amb qui va compartir tantes entregues de La Sexta Noche.

[Tweet] 1415973001795936256 [/ tweet]

"És una notícia molt complicada per a aquest equip", ha assegurat Lorena García, comunicant la mort de Gay de Liébana a Espejo público. "Era col·laborador d'aquest programa, el nostre condol a tota la família. Abraçades virtuals, com deia ell".

Nombrosos missatges de condol després de la mort de l'economista català

Els companys de la Cadena COPE no han estat menys que la resta de periodistes que l'han acomiadat. També li han ofert un afectuós homenatge des de l'espai que dirigeix cada matí Carlos Herrera. "És un moment molt complicat: ha mort José Maria Gay de Liébana", ha dit un emocionat José Antonio Naranjo.

"Vostès l'han pogut escoltar aquest mateix matí perquè ell, en el súmmum de la professionalitat i sabent que es moria, es va acomiadar de nosaltres. Ens va dir que entrava a pal·liatius. I a mi, que no podríem celebrar el dinar que teníem pendent perquè ja no seria aquí", ha revelat.

"Li deia, ha continuat el periodista radiofònic, que havia estat per a mi un orgull treballar amb ell. Si pogués, agafaria aquest missatge que ens va enviar acomiadant i demanant disculpes per morir-se i no poder acabar el seu contracte. El posaria a totes les universitats del món, perquè la gent sabés el que és la professionalitat i el bon fer".

També la classe política ha volgut recordar al televisiu economista a les seves xarxes socials. Inés Arrimadas i Alberto Garzón han estat alguns dels polítics que han lloat el bon fer divulgatiu de professor.

"Ens ha deixat després d'una dura lluita contra el càncer. Ho sento moltíssim i envio tot el meu afecte als seus familiars, amics i companys. Trobarem a faltar els seus ensenyaments, la seva alegria desbordant. DEP", deia la líder de Ciudadanos.

[Tweet] 1415975364313104387 [/ tweet]

"Ha mort l'economista Gay de Liébana, amb qui vaig tenir oportunitat de debatre en moltes ocasions i sempre discrepant respectuosament. Va acostar l'economia al gran públic, i això sempre és una gran contribució. Que descansi en pau", deia el missatge de ministre de Consum.

[Tweet] 1415972803543769090 [/ tweet]