Joaquín Prat durant un acte d''El Programa de Ana Rosa' el 27 de juny de 2019

Joaquín Prat confessa el sot que ha viscut en silenci: «He plorat molt»

El presentador de 'Cuatro al día' sorprèn a l'audiència amb el seu testimoni en primera persona

Si hi ha alguna cosa que caracteritza a Joaquín Prat és que mai es mossega la llengua. I és que han estat nombroses les vegades que el presentador de 'Cuatro al día' ha mostrat la seva opinió sobre certs aspectes, parlant obertament i sense embuts. Això si, sempre des del respecte. Prat no ha dubtat a pronunciar-se en tots els temes d'actualitat tant des del seu programa a Cuatro com la seva posició de col·laborador a 'El programa de Ana Rosa'.

La crisi sanitària per la qual estem passant a causa de la pandèmia de la Covid-19 està sent una etapa molt complicada per a tothom. Les restriccions, l'afartament de veure que el virus es resisteix a abandonar-nos, la lluita diària dels malalts i equip sanitari així com l'actitud irresponsable d'uns pocs, comencen a passar factura i Joaquín Prat ha fet balanç de tot això des de 'Cuatro al día'.

«He plorat molt»

El coronavirus provoca sentiments contradictoris. D'una banda es demanen mesures més estrictes per evitar els contagis, i d'altra lamentem no poder abraçar als nostres. Una situació complicada que ens omple els dies d'alts i baixos emocionals i que Joaquín Prat ha volgut compartir amb els espectadors del seu programa. És d'agrair que cares conegudes opinin sense embuts sobre com estan vivint la pandèmia, fent que les seves experiències siguin compartides per part de la població.

La pandèmia està deixant petjades importants i el presentador no ha dubtat a compartir amb la seva audiència aquest difícil moment pel qual travessem. Estar al capdavant d'un programa d'actualitat on es tracta l'última hora del Coronavirus i assistir a testimonis que encongeixen el cor, fan que Joaquín Prat intenti desconnectar de tot quan arriba a casa: «Col·lecciono tots els suros de totes les ampolles de vi que vaig obrir quan arribava a casa durant les pitjors setmanes del confinament», començava explicant.

És inevitable per a ell que les notícies i els testimonis de les persones afectades pel Coronavirus no arribin a afectar-lo fins al punt de provocar-li les llàgrimes: «He plorat més a 'Cuatro al día' que en tota la meva carrera. Per tristesa i per ràbia, però també per coses bones com alguns retrobaments», confessava. Des del seu lloc com a presentador de 'Cuatro al día', Joaquín dona l'oportunitat a diverses opinions fins i tot a aquelles que neguen l'existència del virus.

Un fet que li va provocar més d'una crítica a les xarxes socials per donar veu a aquesta classe de persones: «Vaig intentar de cor que un em donés arguments, li vaig deixar parlar durant cinc minuts i l'únic que va fer va ser atacar als mitjans. El vaig acomiadar amb un fins mai i em va costar insults de tota mena i amenaces en xarxes socials. Una cosa gens agradable», explicava en directe.

El respecte abans que res

Joaquín Prat porta a les venes la professió. Fill d'un dels famosos presentadors del nostre país amb el qual comparteix nom i cognoms, la seva professionalitat no es pot qüestionar. Sempre sincer i respectuós, Joaquín Prat ha begut des de petit com arribar a ser un bon professional i sempre mantenint en el record la imatge del seu pare.

«El que més intento imitar d'ell va ser la seva actitud davant la vida. Peus a terra sempre, respecte a tothom i les lloances i els comentaris positius millor si t'entren per aquí i et surten per allà», explicava Joaquín Prat en una entrevista per a la revista 'Lecturas'. Si hi ha alguna cosa que lamenta és haver-se comportat com un «marrec bastant estúpid» quan tenia 19 anys i no haver pogut gaudir amb el seu pare d'alguns moments especials.

Ara, intenta que tot el viscut amb el seu progenitor sigui compartit amb el seu fill de 5 anys: «Faig amb ell totes aquestes coses que no vaig poder fer amb el meu pare. Anem a la muntanya, passem tot el dia amb la moto, anem a jugar al rugbi. Ara estic a la televisió entre setmana d'onze del matí a nou del vespre. Però els caps de setmana el dedico plenament a la meva família. Igual que va fer el meu pare», confessava.