Primer pla de Joaquin Prat

La desconeguda malaltia que impedeix a Joaquín Prat estar massa estona aixecat

Es tracta d'una malaltia que pot patir-la fins a un 80% de la població

Joaquín Prat és una de les cares més conegudes del nostre país, ja que fa alguns anys que ens fa companyia a través de la televisió. No obstant això, pateix una malaltia que fins ara ningú sabia.

Joaquín Prat no es pot mantenir dret durant molta estona

Segos sembla, Joaquín Prat ha estat força temps portant en secret una de les coses que més interfereixen a la seva vida. Encara que el veiem molt simpàtic i enlluernador en tots els programes, el cert és que fa temps que s'enfronta a una realitat força incòmoda.

I és que no hi ha res més incapacitant que no poder-te moure lliurement. En aquest sentit, Joaquín assegura que no pot passar molta estona aixecat, cosa que li ocasiona força malestar. És per això que ara s'ha obert amb els seus espectadors i ha admès que pateix lumbàlgia.

La lumbàlgia, també coneguda com a lumbago, és el resultat d'una lesió als músculs i lligaments que sostenen l'esquena. Aquest dolor s'identifica a la zona lumbar, fet que ocasiona un augment de rigidesa muscular. Situat entre les últimes costelles i la zona glútia, pot arribar a resultar força molest i incapacitant.

Joaquín Prat a 'El programa de AR'
El presentador ha confessat que més d'una vegada a anat al plató gairebé 'arrossegant-se' | Mediaset

Les alteracions de diferents estructures que formen la columna vertebral com els lligaments, els músculs, els discos vertebrals i les vèrtebres, són els responsables que la persona que pateixi aquesta malaltia pugui arribar a sentir força dolor.

Així doncs, sembla que aquesta és la malaltia amb què el periodista porta lluitant i convivint tant de temps, arribant fins i tot a admetre que més d'una vegada ha hagut d'acudir als platós de televisió gairebé 'arrossegant-se'.

Factors de risc

La lumbàlgia és una malaltia que pot afectar tothom. De fet, cada vegada són més les persones joves que comencen a patir-la en edats força primerenques. I és que, l'origen d'aquest dolor pot ser degut a diversos factors.

Una de les causes més comunes i habituals de patir lumbàlgia és a causa d'una distensió muscular. Això es pot produir en aixecar pes o en fer moviments bruscs, per exemple. El grau de dolor pot variar d'una persona a una altra, depenent de cada cas.

Imatge d'una dona amb dolor d'esquena
La càrrega de pes o els moviments bruscos poden ser algunes de les causes | Getty Images

Entre els símptomes de la lumbàlgia es troben principalment els dolors forts o sords a la part inferior de l'esquena. Això se sol incrementar després de fer activitats o moviments que requereixin una mica de pes. A més, la seva manifestació es pot donar a través de diversos símptomes com dolor, espasmes musculars o dificultat per moure's.

Com es pot prevenir?

Si volem evitar patir lumbàlgia o qualsevol lesió musculoesquelètica, hem de cuidar el nostre cos i les nostres postures. Per això, hi ha determinades actuacions que ens podran ajudar a prevenir aquest tipus de malalties.

No hi ha res millor per al nostre cos i els nostres músculs que mantenir actius. Així doncs, hem d'evitar completament el sedentarisme, i optar per fer pràctiques d'exercici que ens ajudin a tonificar la nostra musculatura, perquè és la millor manera de protegir-nos.

Tampoc és convenient que ens passem moltes hores asseguts, i si ho fem, l'ideal és que ens aixequem cada 45 minuts. Si pel nostre tipus de treball cal estar així, és important que disposem d'una cadira ergonòmica i regulable, que respecti la curvatura de la columna.

Respecte a la càrrega de pes, per agafar qualsevol objecte és millor que no ens encorbem. En aquest sentit, per evitar qualsevol lesió, l'ideal és que l'agafem des del terra, doblegant els genolls i mantenint l'esquena recta.