Joaquín Prat durant un acte d''El Programa de Ana Rosa' el 27 de juny de 2019

Joaquin Prat, de pedra: una presentadora espanyola, sense diners i demanant menjar

Presentadora de televisió arruïnada i alimentant-se gràcies a la caritat

La crisi econòmica de la Covid-19 ha arribat per quedar-se i són molts els espanyols que estan patint les conseqüències. I entre ells, fins i tot, famosos i cares conegudes del món de la televisió i del cor.

'Cuatro al día', programa presentat per Joaquin Prat, ha aprofitat el sensacionalisme per guanyar l'atenció dels teleespectadors. En la seva última emissió, ha decidit presentar la història d'una coneguda presentadora de televisió, que ha entrat en directe. Segons les seves declaracions, la presentadora està arruïnada i, així mateix, ha de recórrer a una ONG -a la Fundació Padrina de Madrid- per recollir menjar. Ha passat d'una vida de luxes i de bons costums a no poder mantenir-se i estar en la pobresa absoluta.

Utilitzen la dramàtica història d'una suposada famosa arruïnada per guanyar audiència

És una història dramàtica, però cal ser escoltada per tal que prenguem consciència de la gravetat que suposen les 'cues de la fam' de la capital espanyola. Ara bé, el programa de Cuatro ha convertit la història en un espectacle. 

Des del programa han volgut ocultar en tot moment la seva identitat, i encara que han confirmat que la revelarien, no ha estat així. Així doncs, el programa de 'Cuatro al día' ha utilitzat un recurs bastant desagradable per atrapar l'audiència, molt típic de Telecinco i, ara, generalitzat per a tot Mediaset. El fet de donar a entendre que es revelaria la identitat al final del programa, ha permet conservar l'audiència durant tota l'emissió. 

En la imatge apareixia una persona d'esquenes, donant a entendre que era la presentadora. En aquest cas, es diu que és una dona, presentadora de televisió, de nom fictici Maria i de cinquanta-cinc anys. Revela que no té diners per menjar, que està arruïnada i que acudeix cada nit a la caritat per poder menjar.

Amb la mel als llavis: «no deixin de veure Telecinco per saber qui és»

Des del primer minut es presenta a aquesta persona com una presentadora de televisió molt coneguda. Qui ha de ser? Durant la publicitat els espectadors busquen a Google 'presentadors arruïnats' i surten dos: Aitor Trigos, que va fer de prostitut i ha acabat de mosso de magatzem, i Toñi Moreno, que ha perdut la feina a Telecinco i ha hagut de deixar la seva casa per no poder pagar-la.

Era molt evident que no es revelaria la identitat en el primer programa de la història, sinó que s'allargarà fins que es pugui per tal dmantenir l'audiència. Ara bé, tampoc sabem si això és veritat i si finalment es revelarà qui és aquesta presentadora de televisió arruïnada. 

Prat, per no defraudar als seus seguidors, assegura que convidarà a la presentadora al programa. El presentador, per generar més intriga, manifesta que «no deixin de veure Telecinco per saber qui és». L'última frase de Prat ha deixat una mica freda a l'audiència: «Canviem d'assumpte...». Així doncs, deixen a l'espectador amb la mel als llavis, sense respostes, però amb mil i un dubtes. Com és costum, Mediaset fa 'show' amb la misèria de la gent.