Primer pla de Joaquin Prat

Joaquín Prat rep el missatge que deixa clar per què ha marxat abans de temps

Joaquín no comptava que se'n recordessin

Joaquín Prat es va veure sorprès el mes de juliol passat quan els directius de la cadena van decidir confiar-li un nou programa. Va passar tot de manera molt ràpida, gairebé sense possibilitat de pensar-s'ho. En qüestió de dies havia de posar-se al capdavant de Ya es mediodía.

▶️ Vídeo del dia

La marxa de Sonsoles Ónega va provocar que des de Fuencarral haguessin de prendre mesures immediates. I això va motivar que pensessin en algú de la casa que oferís un rendiment immediat. I el fill de l'emblemàtic presentador aplegava tots els requisits.

Com s'esperava, Joaquín sempre està a l'altura, al marge del desafiament que li proposin. Sap que havia de reemplaçar una companya que havia deixat el llistó molt alt, però això no el preocupava. De fet, entre ells dos la relació és força bona, ja que a tots dos els uneix una estreta amistat amb Ana Rosa Quintana.

Sonsoles reapareixia aquest dimarts a El Hormiguero convertida ja en tota una estrella del grup Atresmedia. Per primera vegada parlava sobre la sortida de Mediaset i aportava tots els detalls sobre el fitxatge. Ningú esperava que marxés de Fuencarral després de tants anys allà. Va explicar com van ser les últimes hores a Telecinco. «Quan vaig acabar el programa vaig decidir parlar amb els meus caps», apunta.

Considera que «les coses s'han de comunicar, no volia demorar-ho perquè estàvem preparant la nova temporada que ha començat ara. I no volia estar en una taula imposant un silenci o una mirada. Vaig decidir que era el millor moment».

Sonsoles Ónega i Pablo Motos
Sonsoles Ónega recorda a Joaquín Prat durant l'entrevista | ATRESMEDIA

La periodista va reconèixer que es va tractar d'«el comiat més llarg». Voler recordar Vasile, que «m'ha donat una oportunitat importantíssima perquè avui m'ha permès ser aquí». En tot moment es va mostrar molt agraïda amb tot allò que havien fet per ella.

Joaquín Prat també va ser present a la conversa que va mantenir Sonsoles amb Pablo Motos. «Vaig sentir que no estava traïnt cap nou projecte. Ya es mediodía seguia» i li desitjava «la sort» al seu substitut i «al meravellós equip que hi ha al darrere».

Un gest i unes paraules que els honoren. El que mai va pensar la comunicadora és que «es 'liaria' tan grossa» amb la seva marxa a la competència. «No vaig calibrar la magnitud de la decisió», admet. Va prendre una postura que no va resultar gens senzilla. «Em van dir, tenim plans per a tu i em vaig enamorar, però jo segueixo enamorada dels que eren els meus caps», explica.

Es va veure sorpresa per les últimes hores a Mediaset. Quan va comunicar la seva marxa no esperava que estigués a punt de finalitzar la seva etapa a la cadena. Tot es va precipitar de manera incontrolada.

Sent que ha estat com «un divorci dur», però ara li toca afrontar el futur amb molt d'optimisme. Li esperen per davant uns quants projectes al seu nou canal.

Joaquín Prat, pendent del retorn del seu cap

Joaquín Prat porta al capdavant del programa matinal de Telecinco des l'1 de setembre passat. Però sap que queda poc temps perquè en qüestió d'uns dies tornarà al format Ana Rosa Quintana.

Joaquín Prat a 'El programa de AR'
Joaquín Prat abarca nous projectes a Telecinco | Mediaset

La seva cap fa unes setmanes que prepara la seva tornada i el més probable és que a mitjans de mes es posi ja davant de les càmeres. Hi ha molta expectació per veure-la de nou al capdavant del seu espai. Han estat molts mesos, però l'espera ha valgut la pena perquè ja està totalment recuperada.

S'ha recuperat del càncer que li van diagnosticar el mes d'octubre passat. Durant aquest temps ha sentit l'afecte i la força que li donaven tots els companys i espectadors. Joaquín Prat va ser un dels més propers a ella. No només s'ha convertit en la seva mà dreta al programa, també és un dels seus grans amics fora dels platós.