Jordi Évole deixa el 'Salvados'

El periodista català, després d'onze anys d'entrevistes, afronta un nou projecte a Atresmedia | El programa tindrà nova temporada i nou presentador

Adéu als 'Salvados' d'Évole. El periodista deixa el programa de La Sexta  onze anys després, havent-lo convertit en un referent dels espais d'actualitat i entrevistes. El motiu? Un nou projecte que se li presenta a Atresmedia  i amb el qual no pot compaginar 'Salvados', que requereix dedicació exclusiva, com explicava a 'El Hormiguero'.

El català afronta una nova etapa professional, però el programa, inevitablement lligat fins al moment a la cara de Jordi, tindrà nova temporada i nou presentador. Incògnita qui substituirà el periodista i misteri també si, qui assumeixi el repte, correrà la mateixa sort que ell.

L'entrevista al papa, un «punt d'inflexió» en la seva carrera

És un moment «molt dolç» per plegar, assegurava el presentador, amb la seva audiència encara de ressaca d'una de les seves entrevistes amb més ressò mediàtic, al papa Francesc. Una conversa que, segons Évole, ha marcat un punt d'inflexió  en la seva carrera. Ara «tanca un cercle», assegura: «Ha arribat el moment de donar relleu al programa»

El mateix Évole, minuts abans de trobar-se amb Pablo Motos al plató, avançava a Twitter que no seria una entrevista qualsevol i que tenia «moltes ganes» d'explicar una cosa que «poca gent» sabia. Estava a punt de fer pública la que per a molts serà una mala notícia, tenint en compte el seguici d'espectadors que ha guanyat progressivament el periodista junt amb l'equip del programa,  superant-se en la tria d'entrevistats i, sobretot, indagant amb picardia en les personalitats més polèmiques del país

Les entrevistes més cotitzades

El papa Francesc, Nicolás Maduro, Carles Puigdemont... Évole pot presumir d'haver entrevistat aquells a qui tothom voldria dir o preguntar alguna cosa. Els personatges més polèmics del panorama d'actualitat, i aquells que semblaven inaccessibles, s'han assegut al davant de Jordi. I han protagonitzat moments impagables, alguns divertits, però moltíssims increïblement tensos. El periodista ha posat entre les cordes a més d'un i de dos polítics i ha posat 'el dit a la llaga' a gran part dels seus convidats, amb un joc de preguntes dissimuladament directes.

Agradi o no, caigui en gràcia o no, està clar que el periodista s'ha guanyat el respecte del gremi. I sobretot, ha aconseguit enganxar, fins i tot, aquells que no tenien interès en política, acostant-los a problemes socials reals i als líders i cares conegudes que en són responsables. Com alguns usuaris remarquen a la xarxa, entre mostres de suport i de llàstima per la seva decisió, lluny d'afinitats polítiques, Évole ha deixat petjada en el periodisme del segle XXI.