Jordi Évole al plató d' 'El Hormiguero' el dimecres 29 de gener de 2020

Jordi Évole, enfadat com mai, denuncia una estafa amb el seu nom

L'estafa circula impunement per internet

Les estafes a internet i a través de les xarxes socials són una forma de delicte que cada vegada va més a l'alça. A vegades els delinqüents no tenen inconvenient a utilitzar el nom i la imatge d'algun famós per dur a terme el seu engany, i això és el que li ha passat al periodista Jordi Évole.

Una estafa cada vegada més comuna

«No, Jordi Évole no ha anat a  'El Hormiguero' a presentar la seva inversió en Bitcoin System: És una estafa». Aquest és el missatge amb el qual el periodista i presentador de La Sexta ha volgut avisar a tots els seus seguidors a les xarxes socials sobre el greu engany que ha viscut a través de la xarxa.

Aquesta és una estafa que fa servir la seva imatge com a reclam per a una suposada inversió en bitcoins. Jordi Évole ha fet públic un missatge al seu compte oficial de Facebook en el qual ens explica que, tot i que ha posat en marxa accions legals contra aquestes pàgines web, els anuncis amb el seu rostre continuen inundant internet.

El conductor de 'Lo de Évole' ha demanat la màxima difusió  de la seva publicació per impedir que més persones innocents puguin ser enganyades mitjançant aquest tipus d'estratègies publicitàries.

Segueix apareixent tot i la denúncia

«S'està publicant en diverses webs i mitjans de comunicació una publicitat de Google en la qual, sota l'aparença d'una notícia, se m'associa a un revolucionari mètode d'inversió en bitcoins anunciat a 'El Hormiguero'. És una  notícia falsa i una estafa», ha dit en el seu comunicat el reporter de Cornellà de Llobregat.

«La mentida va començar aquest any, i tot i que he presentat una querella davant la justícia per evitar que aconsegueixin enganyar més gent, segueix apareixent cíclicament», avisa Évole. I continua: «I com de moment sembla que no podem fer res més que aguantar que se segueixi propagant l'estafa, volem compartir aquest comunicat perquè no piqui la gent».

Desgraciadament Évole no és l'única cara coneguda que aquesta estafa utilitza com a esquer per les seves víctimes, i és que són diversos els personatges famosos que han fet servir per intentar estafar-te amb falses entrevistes a 'El Hormiguero' sobre la seva última inversió en bitcoin: Jordi Cruz, Leo Messi, Juan Roig, Fernando Alonso i María Jesús Ruiz.