Jordi Sánchez promocionant una pel·licula

Jordi Sánchez deixa sense paraules: «Et faran creure que un dels teus fills ha mort»

L'actor de 'La que se avecina' publica una emotiva carta recordant el patiment viscut a l'UCI

L'actor Jordi Sánchez va passar pel pitjor moment de la seva vida fa una mica menys d'un any, quan va ser ingressat a finals de febrer del 2021 a causa de la covid. El conegut actor de La que se avecina va estar a l'UCI durant 24 llargs dies, en els quals va témer seriosament per la seva vida.

L'actor va ingressar a l'UCI el dia abans de l'estrena de la seva obra Asesinos somos todos al Teatro Reina Victoria de Madrid. A més, Jordi estava rodant la sèrie Señor, dame paciencia, però un dia es va començar a trobar malament i allà va començar el seu calvari.

La dura carta de Jordi Sánchez un any després d'entrar a l'UCI

Ara, Jordi Sánchez ha deixat enrere aquesta mala època i ha publicat una carta a Vanitatis escrivint-li al seu propi 'jo'. Sánchez escriu unes línies al 'jo' de fa un any quan no sabia tot el que passaria en qüestió de dies.

«Diumenge, a l'AVE Barcelona-Madrid, sentiràs calfreds i suposaràs que no va bé la cosa. Dilluns vinent, quan arribis al rodatge i et facin la prova de la covid, et diran el que ja suposaves. Que marxis a casa, que has donat positiu», comença l'escrit de l'actor català.

Jordi Sánchez amb ulleres somrient
Jordi Sánchez li explica al seu "jo" del passat com va viure els pitjors dies de la seva vida | GTRES

«Després de vuit dies al teu pis de Madrid, amb febre persistent i trobant-te no gaire malament, una metge amiga t'enviarà una ambulància. No veu clar que la cosa no estigui remetent, i quan arribis a l'hospital et donaran un ensurt. T'intubarem, si vols trucar a algú...», prossegueix.

Jordi Sánchez rememora aquells dies tan tristos i delicats per a la seva salut recordant-se de les últimes trucades que va fer abans de ser intubat.

«La primera trucada serà per a l'Eli (la seva dona), la persona amb qui t'il·lusiones per les coses des de fa ja molts anys. I com sempre, i  distància, et tranquil·litzarà, et cuidarà. Amb els teus fills no parlaràs, perquè no vols preocupar-los i perquè qualsevol cosa que soni a comiat ni la contemples».

«No podràs caminar, no podràs escriure, no sabràs si pots menjar»

El relat dur creix en emotivitat després de confessar que va trucar poc després a la seva mare per informar-lo del seu estat. «Trucaràs la teva mare, que acaba de perdre el teu pare per covid. I per no preocupar-la li diràs que t'ingressaran perquè tens el virus».

Jordi Sánchez a un festival de cinema
Jordi Sánchez ha reviscut el patiment que va passar a l'UCI d'un hospital | GTRES

«No li diràs que t'intuben i menys que t'adormiran. Ella no ho acabarà d'entendre, però com que la mort del teu pare és massa recent per encaixar més pors, preferirà fer-se la boja i deixar-se enganyar», explica Jordi en aquesta emotiva carta.

«Al cap de 24 dies et despertaran, i tothom estarà molt content que hagis despertat. Et faran mal tots els ossos, fins a les mans. No podràs caminar, no podràs escriure, et costarà dormir i no et deixaran ni menjar ni beure. I les al·lucinacions que patiràs a causa de la medicació et faran creure que un dels teus fills ha mort», confessa Sánchez.

«Una allau de missatges preciosos de desconeguts et desbordaran i emocionaran»

El relat es torna més positiu quan Jordi ja ha sortit de l'UCI. «En una mica més d'una setmana començaràs a caminar amb ajuda de la fisio, començaràs a escriure. A comprovar que pots tornar a respirar, a menjar, a beure, a dutxar-te i a subjectar la tauleta sense que pesi 120 quilos», explica.

Jordi Sánchez en un photocall
Jordi Sánchez va estar hospitalitzat en estat greu durant 24 dies | GTRES

«I per fi, un dia, et diran que pots anar-te'n, i te n'aniràs molt content. I fora t'estarà esperant gent que estimes molt. No tota, perquè encara no es pot viatjar per la malaltia, però la suficient, i una allau de missatges preciosos de desconeguts et desbordaran i emocionaran», revela emocionat.

Finalment, Jordi acaba la seva carta confessant que «no et quedarà cap seqüela. I al cap de poc temps d'arribar a casa teva et trucaran per fer una pel·li, i et sentiràs amb forces i la faràs bé. I podràs seguir gaudint de la gent, d'un ofici que adores i de la vida, com si hagués estat un somni, un malson horrible, un disgust», finalitza Jordi Sánchez la carta al seu propi 'jo'.