Fotografia del presenador Jorge Fernández somrient mentre surt del cotxe

El problema de salut que pateix Jorge Fernández: «No ets persona»

El presentador d'Antena 3 ha reflexionat sobre la seva malaltia a les xarxes socials

Jorge Fernández s'ha convertit en molt més que un presentador televisiu d'èxit. El conductor de 'La Ruleta de la Suerte' també ha destacat públicament pel seu actiu paper en xarxes socials com a divulgador d'hàbits saludables relacionats amb l'alimentació i l'esport. I és que arran dels problemes de salut que li van diagnosticar després de patir una dràstica pèrdua de pes, el presentador ha volgut conscienciar la població sobre les dues malalties que l'han portat a viure un autèntic malson.

Jorge Fernández va ser diagnosticat alhora de malaltia Lyme, una infecció bacteriana causada generalment per la picada d'una paparra infectada, i d'una molèstia en el sistema digestiu a conseqüència del consum freqüent de mercuri. «El meu sistema immunitari es va deprimir i va sortir tot. Segurament, em va poder haver picat la paparra fa deu anys o fa poc amb la bici a la muntanya. El tema dels metalls pesants va ser per menjar molta tonyina. Sense saber-ho, no tenia ni idea del mercuri i la tonyina formava part de la meva dieta gairebé diària», explicava el presentador a la televisió.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Jorge Fernández: el seu calvari després de ser diagnosticat de dues malalties

Des de llavors, Jorge Fernández ha decidit aprofundir en la investigació d'unes malalties que moltes vegades no són diagnosticades perquè presenten símptomes compatibles amb altres malalties. «El problema és que la majoria de gent es queda 'fotuda' per sempre amb aquest mal diagnòstic i amb tota la seva simptomatologia. Jo em vaig negar a acceptar aquesta merda. Cap metge us pot enviar a casa dient-vos que teniu fatiga crònica», ha relatat l'ex-Míster Espanya en una de les seves publicacions compartida a través del seu compte d'Instagram.

Per aquell temps, el presentador d'Antena 3 es va negar a acceptar a conviure amb uns símptomes que el deixaven sense energia i es va posar en mans de bons professionals, que el van ajudar a establir rutines molt saludables d'alimentació i d'esport que l'han ajudat a recuperar la vitalitat.

De fet, en la seva última publicació en xarxes socials, Jorge Fernández ha volgut reflexionar sobre el malson que va viure durant aquests anys per culpa d'uns dolors que li impedien portar la vida activa i atlètica que sempre havia portat: «Després de diversos anys amb problemes de salut, el meu focus ha estat a recuperar-me. I el que més vaig trobar a faltar en aquests anys va ser la meva falta d'energia. A mi mai m'havia faltat energia per afrontar qualsevol mena d'activitat durant el dia. Per això ara crec que un bon sinònim de salut és l'energia, la vitalitat».


Els consells de Jorge Fernández per saber si estàs realment saludable

En la mateixa publicació, Jorge Fernández ha volgut oferir als seus seguidors alguns trucs que, per la seva «pròpia experiència», indiquen que l'organisme no està funcionant bé i requereix un canvi de rutines alimentàries i esportives. Així, el valencià ha ofert alguns indicadors per saber si realment estàs saludable.

  • «Aixecar-te sense la necessitat de menjar o beure alguna cosa per començar el teu dia. Si ets de prendre te o cafè com jo, que sigui perquè t'agrada aquest ritual i aquest sabor, però no perquè si no, 'no ets persona'. Això significarà que hauràs descansat perfectament», ha escrit fent referència a la necessitat de moltes persones de prendre cafè per estar despert.
  • «Aixecar-te volent moure't d'alguna manera: anar a córrer, bicicleta, anar a gimnàs, caminar...».
  • «Aixecar-te de bon humor, sense son, sense importar el que et toqui fer aquell dia... tenint clares les teves idees i amb el focus posat en el realment important d'aquest dia».
  • «Que quan comences a activar-te no et facin mal les articulacions, tendons, músculs i no et sentis com a trasto errant».
  • «Que si et lleves amb la panxa plana, no s'inflami res més realitzar el teu esmorzar (l'hora que sigui)».
  • «Que a l'hora d'ajupir-te per a alguna cosa al matí, no deixis anar aquest so tan característic de 'aaaaaaaahhh'... agafant-te la cintura. Us sona no?».

Amb aquestes paraules, Jorge Fernández ha tornat a animar els seus seguidors a adoptar rutines saludables d'esport i alimentació per estar sans i tenir cura l'organisme de totes les malalties que ens treuen energia i vitalitat.