Jorge Fernández s'ha convertit en un dels presentadors més estimats pel públic d'Antena 3. El basc fa 16 anys que es troba al capdavant de La Ruleta de la Suerte i sap com fer amè un dels programes més estimats de la televisió.
Cançons, música en directe i animació per part dels presents fan que un dia al plató valgui la pena. Però, quant paguen per assistir-hi com a públic? A continuació revelem els diners que et pots embutxacar per sortir a la televisió.
Jorge Fernández i els diners que paguen al públic
Un programa sense públic és un programa pràcticament mort. Això ho vam aprendre per força quan la pandèmia va provocar que la gent tingués prohibit anar de públic a la televisió. D'un dia per l'altre, els platós es van buidar i amb això els aplaudiments i les rialles.
Només davant la pantalla hi havia els presentadors i col·laboradors a qui els resultava estrany treballar en la solitud de les grades. Molts van ser conscients de la importància de la calor del públic i que caldria fer allò que fos necessari perquè tornés.
El cas de La Ruleta va ser força comentat. L'espai se seguia emetent amb espectadors i van haver d'explicar que eren programes ja gravats abans de la pandèmia. Després d'això, va ser un dels primers a incorporar un públic proveït de mascaretes una mica peculiars.
Assistir com a espectador a qualsevol espai televisiu comporta una gratificació monetària, de fet, hi ha qui es dedica a anar de públic i així guanyar-se uns diners. No són gaires diners, però sí un extra que mai no ve malament.
Els que assisteixen a La Ruleta de la Suerte reben uns 20 euros per jornada. Compte, per dia sencer d'enregistrament, no per programa gravat. El més normal és que en un dia es gravin dos programes d'una hora cadascun.
El temps que solen estar a les instal·lacions entre gravació i preparació pot rondar les quatre hores. Per això, serien uns 5 euros per hora.
Jorge Fernández s'assabenta de qui contracta el públic
Hi ha programes com Sálvame que organitzen excursions per anar d'espectadors, generalment, de gent gran. Altres, com El Hormiguero, posen les vies de contacte per a qui vulgui assistir al programa.
Tot i això, en el cas de La Ruleta, la seva escassa compensació econòmica fa que la gent rebutgi a anar-hi. És per això que de vegades recorren a agències d'actors i models per omplir les grades.
La idea és que algun director de càsting es fixi en algun d'ells durant l'emissió per fitxar-los. Per això alguna vegada hem estat testimonis de persones del públic que han cridat l'atenció per la seva actitud o el seu riure.
De fet, fa uns anys es va fer viral la indignació d'un jove quan una de les concursants va fallar a La Ruleta. El panell estava pràcticament resolt i molt clar, però la participant no va saber veure'l i va errar en triar la consonant.
Darrere seu, es va poder veure com l'espectador es posava les mans al cap sense comprendre l'enorme equivocació. «Que no caigui en l'oblit l'ultra del públic de La Ruleta de la Suerte», va publicar un usuari tot recordant l'insòlit moment.
No sabem si era un actor que va interpretar a la perfecció el seu paper d'indignat, però el que és clar és que va cridar molt l'atenció. Com també sol cridar l'atenció l'alegria desbordada que sol regnar a les grades del programa i que ha creat algun mem.
«Sempre he cregut que aquest públic va molt motivat. Què els donen?», es demanava un seguidor. «No és normal el festival que hi tenen muntat», publicava un altre.